Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΑπαράδεκτη η στάση των Αυστραλών που απειλούν με έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας

Απαράδεκτη η στάση των Αυστραλών που απειλούν με έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας

Ταξιδιωτική οδηγία αναμένεται να εκδώσει σήμερα η Αυστραλία για την Ελλάδα και τη Γερμανία, συνεχίζοντας έτσι τον `πόλεμο` που έχει ξεκινήσει με διάφορα δημοσιεύματα εναντίων της χώρας μας για θέματα ασφάλειας….

Ταξιδιωτική οδηγία αναμένεται να εκδώσει σήμερα η Αυστραλία για την Ελλάδα και τη Γερμανία, συνεχίζοντας έτσι<...> τον `πόλεμο` που έχει ξεκινήσει με διάφορα δημοσιεύματα εναντίων της χώρας μας για θέματα ασφάλειας.

Παρόλα αυτά όμως, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων οι οδηγίες αυτές δεν σχετίζονται με συγκεκριμένα θέματα ασφαλείας ή απειλές σε οποιαδήποτε από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες.

Η Αυστραλία, η οποία είχε εξοργίσει πολλές ασιατικές χώρες με ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις προς τους πολίτες της τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχει εκδώσει ποτέ άλλοτε παρόμοιες οδηγίες για την Ελλάδα ή τη Γερμανία.

“Αυτό δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον ασφαλείας κάποιας από τις χώρες αυτές”, παραδέχθηκε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ αναφορικά με την απόφαση της Αυστραλίας να εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι οδηγίες αυτές δεν συνιστούν στην πραγματικότητα προειδοποιήσεις, αλλά θα εκδοθούν για τις δύο αυτές χώρες έπειτα από παρόμοιες οδηγίες που εκδόθηκαν πρόσφατα για τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Οι οδηγίες θα αναφέρουν ότι οι Αυστραλοί πρέπει να επαγρυπνούν για την ασφάλειά τους όταν ταξιδεύουν στις χώρες αυτές. Η συντηρητική κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε προβεί σε ένα μπαράζ ταξιδιωτικών οδηγιών ιδιαίτερα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί, στις 12 Οκτωβρίου του 2002, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 88 Αυστραλοί.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαππα ο οποίος δήλωσε ότι “Η Ελλάδα είναι μία απόλυτα ασφαλής χώρα, έχουν γίνει σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, στα οποία έχουν συνεργαστεί και παράγοντες της Αυστραλίας και η Ελλάδα θα οργανώσει τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες:. Επίσης, τόνισε ότι το θέμα αυτό θα εξεταστεί από το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε ψυχραιμία και ο υπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι πως “βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τις αυστραλιανές αρχές και ότι η οδηγία δεν σχετίζεται με συγκεκριμένα θέματα ασφαλείας”. Τέλος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την απόφαση αυτή της Αυστραλίας, η οποία – όπως είπε ο Γ.Παπανδρέου – “θεωρεί τον εαυτό της συνταγματικά υποχρεωμένο να ενημερώνει τους ανά τον κόσμο πολίτες της”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024