Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛύση στο πρόβλημα της θεώρησης Σένγκεν ζητά η Βόρειος Ελλάδα

Λύση στο πρόβλημα της θεώρησης Σένγκεν ζητά η Βόρειος Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Ε.Σ.Κ.Μ.Θ), κ. Δημήτρης Δημητριάδης, σε συνέντευξη του επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων […]

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Ε.Σ.Κ.Μ.Θ), κ. Δημήτρης Δημητριάδης, σε συνέντευξη του<...> επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν με τις θεωρήσεις Σένγκεν, δημιουργώντας τεράστιες ουρές στα κατά τόπους ελληνικά προξενεία και δίνοντας στους επιτήδειους ευκαιρίες για αποκόμιση μαύρου χρήματος. Όπως τόνισε, το υπουργείο Εξωτερικών δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τις επιπτώσεις του προβλήματος.

“Μέσα από τη Συνθήκη Σένγκεν, η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να βρει λύση για τη βίζα, τουλάχιστον για εισόδους που αφορούν στον τουρισμό και το εμπόριο, κυρίως από κράτη όπως η τέως Γιουγκοσλαβία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ, από τα οποία δεν υπάρχει λαθρομετανάστευση την τελευταία 20ετία”, υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε ότι, σχετικά με τις συγκεκριμένες χώρες, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται βίζα για παραμονή μέχρι πέντε ημερών στη χώρα μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024