Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΣυνεχίζεται η προσπάθεια των ομογενών για την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας

Συνεχίζεται η προσπάθεια των ομογενών για την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας

Να στείλουν επιστολές και e-mail στον Αυστραλό πρωθυπουργό, John Howard και τον υπουργό Εξωτερικών, Alexander Downer, με τα οποία θα διαμαρτύρονται έντονα για την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Αυστραλούς που επισκέπτονται την Ελλάδα…

Να στείλουν επιστολές και e-mail στον Αυστραλό πρωθυπουργό, John Howard και τον υπουργό Εξωτερικών, Alexander Downer, με τα οποία<...> θα διαμαρτύρονται έντονα για την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Αυστραλούς που επισκέπτονται την Ελλάδα, ζητά το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΣΑΕ εκφράζεται η απογοήτευσή του για την έκδοση της οδηγίας, την οποία χαρακτηρίζει “τελείως αδικαιολόγητη” και ζητεί την απόσυρσή της. Επίσης, εκφράζει την ανησυχία του, που η έκδοση της οδηγίας συνέπεσε με τα αρνητικά δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου σε βάρος της Αθήνας, και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάντως, έως τώρα, όπως δηλώνουν μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, η έκδοση της οδηγίας αυτής δεν έχει απολύτως καμιά επίπτωση στην κίνηση προς Ελλάδα. Η οδηγία, ως γνωστόν, παροτρύνει γενικά τους ταξιδιώτες να είναι ενήμεροι για την αυξημένη διεθνώς τρομοκρατική απειλή.

Για την Ελλάδα αναφέρει πως είναι κοινό φαινόμενο οι διαδηλώσεις, κάποιες από τις οποίες μετατρέπονται σε βίαιες. Έχει διαπιστωθεί, λέει η οδηγία, ότι τουρίστες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και Αυστραλών, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε ελληνικά νησιά.

Η οδηγία μιλά και για κλοπές πορτοφολιών και τσαντών και συστήνει στους ταξιδιώτες να μην έχουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Επίσης, συστήνεται να φυλάσσουν προσεκτικά τα προσωπικά τους έγγραφα, όπως διαβατήριο και άδεια οδηγήσεως. Ακόμα, η οδηγία αναφέρεται και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και ειδικά των σεισμών και καλεί τους ταξιδιώτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τοπικών αρχών, ενώ αναφέρεται ακόμη στις δυσκολίες που υπάρχουν στις δημόσιες συγκοινωνίες και ειδικά για την ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές. Σχετικά με το 2004, συστήνει στους Αυστραλούς να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές οδηγίες, που εκδίδονται για την χώρα.

Σημειώνεται πως αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες έχουν εκδοθεί για τους Αυστραλούς πολίτες για 143 χώρες.

Το ΣΑΕ, στην ανακοίνωσή του, απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς των Αυστραλών, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι b<>η Ελλάδα δεν είναι στόχος τρομοκρατών, ενώ, αντιθέτως, η Αυστραλία είναι στόχος της Αλ Κάϊντα και αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι “Αυστραλοί δολοφονήθηκαν, απήχθηκαν ή βιάστηκαν στην Ελλάδα” και πως η Αυστραλία έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κλοπών ή σεξουαλικών παρενοχλήσεων από την Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024