Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυντήρηση του μαζικού τουρισμού και ενίσχυσή του με ειδικές μορφές σχεδιάζει η Θεσσαλία

Συντήρηση του μαζικού τουρισμού και ενίσχυσή του με ειδικές μορφές σχεδιάζει η Θεσσαλία

Αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού στη Θεσσαλία με συντήρηση του κυρίως όγκου που προέρχεται από το μαζικό τουρισμό, προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, […]

Αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού στη Θεσσαλία με συντήρηση του κυρίως όγκου που προέρχεται από το μαζικό τουρισμό<...>, προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εφαρμογή επαγγελματικού, δραστήριου και σύγχρονου μάρκετινγκ και αύξηση του μεριδίου αγοράς των “ώριμων” περιοχών τουριστικής ανάπτυξης είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η στρατηγική για την ανάδειξη του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Παράλληλα, η μελέτη επισημαίνει την ανάγκη ίδρυσης Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΕΤΑΘ) σε επίπεδο Περιφέρειας, η οποία θα λειτουργεί ως επιτελικό όργανο συντονισμού μεταξύ των επιμέρους φορέων τουριστικής ανάπτυξης, ενώ 1,36 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την προβολή του τουρισμού της Θεσσαλίας, την περίοδο 2004-2007.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης, η τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έντονη και παρουσιάζει αυξητική τάση την τελευταία 10ετία. Ωστόσο, η τουριστική κίνηση δεν διαχέεται ισόρροπα στο χώρο και εντοπίζεται σε “σημεία” τα οποία παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά την τουριστική προσφορά και ζήτηση.

Σποράδες, Πήλιο, Μετέωρα και τα παράλια της Λάρισας, αποτελούν τους “παραδοσιακούς” προορισμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια στην προτίμηση των επισκεπτών κυριαρχούν και η λίμνη Πλαστήρα, το Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι.

Tο συνολικό τουριστικό ενδιαφέρον των ξένων διατηρείται σταθερό παρουσιάζοντας τα τελευταία χρόνια μικρή αύξηση τόσο στις ήδη ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές, όσο και στις λιγότερο ανεπτυγμένες.

Όσο για την κίνηση, οι Έλληνες τουρίστες συρρέουν στη Θεσσαλία καθ` όλη τη διάρκεια του έτους. O εξωτερικός τουρισμός εμφανίζεται σταθερός κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυξάνεται σημαντικά από Aπρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024