Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα Ιόνια νησιά στην TT Warsaw Tour 2003

Τα Ιόνια νησιά στην TT Warsaw Tour 2003

Με μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, αρκετών δημοσιογράφων και tour operators αλλά και κοινού, χαρακτηρίστηκε η τουριστική έκθεση TT Warsaw 2003 που έλαβε χώρο στη Βαρσοβία […]

Με μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, αρκετών δημοσιογράφων και<...> tour operators αλλά και κοινού, χαρακτηρίστηκε η τουριστική έκθεση TT Warsaw 2003 που έλαβε χώρο στη Βαρσοβία από 25-28 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση που έγινε στο Παλάτι Πολιτισμού και τεχνών, έλαβαν μέρος 37 χώρες από όλα τα μέρη του κόσμου. Την επισκέφτηκαν περίπου 40.000 άτομα, επαγγελματίες και κοινό.

Η Περιφέρεις Ιονίων Νήσων είχε δικό της stand στο γενικότερο περίπτερο του ΕΟΤ, σε ιδιαίτερη περίοπτη θέση, δίπλα στην Κρήτη. Όλες οι υπηρεσίες του ΕΟΤ και ιδιαίτερα ο Διευθυντής ΕΟΤ Κ. Ευρώπης, κ. Κώστας Θεοδώρου, βοήθησε τα μέγιστο στην καλύτερη λειτουργία του περιπτέρου των Ιονίων Νήσων.

Με την έναρξη της νέας περιόδου τουριστικής προβολής, η ΕΤΙΝ εφάρμοσε έναν νέο τρόπο προσέγγισης τόσο των tour operators και των δημοσιογράφων, όσο και του κοινού. Συγκεκριμένα επιμόρφωσε δυο φοιτήτριες της πανεπιστημιακής Τουριστικής Σχολής της Βαρσοβίας, ο οποίες στη μητρική τους γλώσσα προωθούσαν τα Ιόνια Νησιά σαν ενιαίο τουριστικό προορισμό και περιέγραφαν τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής και βεβαίως το περιφερειακό μας τουριστικό προϊόν, τις φυσικές ομορφιές και τις πολιτιστικές αξίες. Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολωνών Συγγραφέων κ. Νίκος Χατζηνικολάου, που είναι Έλληνας, συνεργάστηκε με την ΕΤΙΝ και προσκάλεσε στο περίπτερο 3 κρατικά κανάλια, 9 δημοσιογράφους του ελεύθερου και του τουριστικού ρεπορτάζ, καθώς και 12 tour operators από την Πολωνία που ενδιαφέρθηκαν για ο νέο γι` αυτούς τουριστικό προορισμό των Ιονίων Νήσων. Ο νέος αυτός τρόπος προβολής φαίνεται ότι είναι πιο αποτελεσματικός αφού ήδη αρκετοί από τους δημοσιογράφους αποδέχτηκαν την πρόσκληση να επισκεφτούν τα ιόνια Νησιά την ερχόμενη άνοιξη και να προβάλλουν έτσι τα τουριστικά και πολιτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν όλοι οι tour operators που πήραν cd, dvd και έντυπα για να έρθουν σε επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες των Ιονίων προκειμένου σύντομα να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες που θα προκύψουν.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο πρέσβης της Ελλάδας στη Πολωνία κ. Βαμβουνάκης με τον υπεύθυνο τύπου της πρεσβείας και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μας.

Στην έκθεση διενεμήθη υλικό της Περιφέρειας και των Νομαρχιών Κέρκυρας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου. Στο περίπτερο παραβρέθηκαν όλες τις ημέρες οι τουριστικοί πράκτορες Γ. Λουκίσσας, Δ. Νάκος, Γ. Φιλιποπολιτης και Γ. Πολίτης, καθώς και ο πράκτορας της εταιρείας Firo, που εξυπηρετεί μέχρι τώρα την αγορά της Πολωνίας.

Η πολωνική αγορά θεωρείται μια ανερχόμενη τουριστική αγορά για τις χώρες της Μεσογείου, έχει πληθυσμό 45 εκατομμύρια κατοίκους και σε σύγκριση με την Τσεχία (10 εκατομμύρια κάτοικοι) έχει μεγάλες πιθανότητες να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ανανέωση της τουριστικής πελατείας των Ιονίων Νήσων τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024