Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕξετάζεται το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εξετάζεται το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν στοιχεία που τους απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας έτσι ώστε να αποφανθούν ως προς τη συμβατότητα […]

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν στοιχεία που τους απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης<...> της Ολυμπιακής Αεροπορίας έτσι ώστε να αποφανθούν ως προς τη συμβατότητα των ρυθμίσεων του σχεδίου προς το κοινοτικό Δίκαιο.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με ανακοίνωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ, από απάντηση της Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα μεταφορών Loyola De Palacio σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Χατζηδάκης είχε ρωτήσει την Επιτροπή εάν είναι συμβατή η δημιουργία της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας με το κοινοτικό δίκαιο και εάν είναι ασφαλής η θέση των εργαζομένων στη νέα αυτή εταιρία. Η Επίτροπος στην απάντηση της προς τον Κ. Χατζηδάκη αφού υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή εξέδωσε, στις 8 Σεπτεμβρίου 2003, απόφαση με την οποία κάλεσε την Ελλάδα να της μεταφέρει όλες τις πληροφορίες τις σχετικές με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν απάντηση στην Επιτροπή και η απάντηση αυτή εξετάζεται.

Ως προς τη συμβατότητα του καθεστώτος της νέας Ολυμπιακής προς το κοινοτικό δίκαιο, η Επίτροπος αναφέρει “ότι η Επιτροπή δεν διαθέτει όλα τα στοιχεία που αφορούν την ιδιωτικοποίηση και συνεπώς δεν είναι σε θέση να αποφανθεί για τη συμβατότητα ή μη του εγχειρήματος που σχεδιάζουν οι ελληνικές αρχές, με το κοινοτικό δίκαιο”. Η Loyola De Palacio τονίζει, επίσης, ότι στη φάση αυτή δεν είναι γνωστές ούτε οι κοινωνικές πτυχές του σχεδίου ιδιωτικοποίησης, ούτε οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες που δεν θα αναληφθούν από τη νέα εταιρία. Και καταλήγει στην απάντησή της ότι οι ελληνικές αρχές “δεσμεύθηκαν να της διαβιβάσουν το τελικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης προτού αυτό τεθεί σε εφαρμογή, προκειμένου να δυνηθεί η Επιτροπή να αποφανθεί για τη συμβατότητά του με το κοινοτικό δίκαιο.”

O Κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτροπής δήλωσε “Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΟΑ είναι στον αέρα. Δεν είναι μόνο η υπό προϋποθέσεις εκδήλωση ενδιαφέροντος ορισμένων επενδυτών. Είναι και ότι το ίδιο καθεστώς της νέας εταιρίας γεννά σοβαρά ερωτηματικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν είχε ενημερωθεί ουσιαστικά από την κυβέρνηση για τη νέα Ολυμπιακή, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της. Η κυβέρνηση αντί απλώς να καθησυχάζει, καλά θα έκανε να ασχοληθεί με το θέμα πιο σοβαρά. Και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024