Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι επενδύσεις σε θεματικό τουρισμό δημιουργούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης του τουρισμού

Οι επενδύσεις σε θεματικό τουρισμό δημιουργούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης του τουρισμού

Σημαντικές επενδύσεις ετοιμάζονται για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Βόλο, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού Βόλου κ. Βαγγέλης Γούσιος, οι οποίες αναμένεται να δώσουν […]

Σημαντικές επενδύσεις ετοιμάζονται για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Βόλο, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της<...> Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού Βόλου κ. Βαγγέλης Γούσιος, οι οποίες αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Στο στάδιο μελέτης βρίσκεται η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στο χώρο του Πάρκου του Πεδίου του Aρεως με βάση τον μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας καθώς και ένας χώρος `Κοσμόραμα` όπου με τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα γίνονται προβολές 360 μοιρών με πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα της περιοχής.

Μέχρι το τέλος του 2003 κατασκευάζεται ένα μοντέλο του πλοίου της Αργοναυτικής εκστρατείας με αυθεντικά υλικά με στόχο τον Απρίλιο του 2004 να ξεκινήσει η ναυπήγηση του πραγματικού σκάφους το οποία σε δύο χρόνια να είναι έτοιμο να ταξιδέψει. Η διαδικασία ναυπήγησης θα είναι επισκέψιμη, ενώ στο όλο πρόγραμμα θα δοθεί ευρωπαϊκός χαρακτήρας μια και οι κωπηλάτες της Αργούς θα είναι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, δημιουργείται μουσείο που θα στεγάσει το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας το οποία σε συνδυασμό με το `Κοσμόραμα` που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα που έχει και το `Πλανητάριο` στην Αθήνα θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επισκεπτών, συνεδρίων, αλλά και κάθε μορφής εκδηλώσεων επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024