Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Το τεχνικό δελτίο, για τη χρηματοδότησή του με ποσό 420.777 ευρώ, ενέκριναν τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, και προχώρησαν σε εκλογές από όπου εξελέγη αντιπρόεδρος του Φορέα […]

Το τεχνικό δελτίο, για τη χρηματοδότησή του με ποσό 420.777 ευρώ, ενέκριναν τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, και προχώρησαν σε εκλογές<...> από όπου εξελέγη αντιπρόεδρος του Φορέα ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρυάς Αντ. Δάσσιος, γραμματέας ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου Νικ. Καραλιάς και πρόεδρος ορίστηκε με απόφαση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ο διευθυντής Δασών ν. Πιερίας Νικ. Πασχαλούδης.

Η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε αφορά στην κάλυψη των αναγκών σε επιστημονικό, τεχνικό, διοικητικό προσωπικό, καθώς επίσης και εξωτερικών συνεργατών για τις δράσεις αρμοδιότητας του Φορέα.

Επίσης, μέρος του ποσού των 420.777 ευρώ θα διατεθεί για τη σύνταξη του ειδικού σχεδίου διαχείρισης της περιοχής «Εθνικός Δρυμός Ολύμπου», 5ετούς διάρκειας, το οποίο αποτελεί βασική υποχρέωση του Φορέα, αλλά και την καταγραφή της διακίνησης επισκεπτών και τη συγκροτημένη διαχείρισή τους, την καταγραφή των πιέσεων που ασκούνται στο φυσικό περιβάλλον από το κοινωνικο – οικονομικό περιβάλλον, την προληπτική αντιπυρική προστασία, την οργάνωση της γεωγραφικής βάσης δεδομένων, τη σύνταξη εκθέσεων, αναφορών κ.λπ.

Εξάλλου, ο Φορέας θα προχωρήσει στην έκδοση δίγλωσσου οικοτουριστικού οδηγού σε 500 χιλιάδες αντίτυπα, στην πραγματοποίηση τριών ενημερωτικών εκδηλώσεων, αλλά και στη δημιουργία δικτυακού τόπου, προκειμένου να πετύχει την ενημέρωση του κοινού.

Ο Φορέας έχει διαπεριφερειακό χαρακτήρα (Πιερία – Θεσσαλία) με έδρα το Λιτόχωρο και στελεχώνεται από είκοσι δύο μέλη, μεταξύ των οποίων και ο νομάρχης Λάρισας, ο δήμαρχος Ολύμπου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024