Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΡεκόρ απόδοσης στα αποτελέσματα της Gulf Air για το τρίτο τρίμηνο 2003

Ρεκόρ απόδοσης στα αποτελέσματα της Gulf Air για το τρίτο τρίμηνο 2003

Το ρεκόρ απόδοσης στα αποτελέσματα της Gulf Air στο τρίτο τρίμηνο του 2003, βάζει την εταιρία σε σταθερή πορεία για ένα δυναμικό κλείσιμο της χρονιάς. Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου […]

Το ρεκόρ απόδοσης στα αποτελέσματα της Gulf Air στο τρίτο τρίμηνο του 2003, βάζει την εταιρία<...> σε σταθερή πορεία για ένα δυναμικό κλείσιμο της χρονιάς. Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που δημοσιεύτηκαν αυτό το μήνα, δείχνουν μια δυναμική ανάκαμψη όσον αφορά τους στόχους της αεροπορικής εταιρίας, καθώς το στρατηγικό πλάνο διάρκειας τριών ετών, αρχίζει να επιδρά θετικά επηρεάζοντας κάθε λειτουργικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία και όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gulf Air, κ. James Hogan, “Η Gulf Air βρίσκεται καθ` οδόν για την πραγματοποίηση των στόχων της, με το κόστος αύξησης στα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας να ενσωματώνονται στο στρατηγικό πλάνο το οποίο θα καλυφθεί στο Φεβρουάριο 2004”.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2003, η αεροπορική εταιρία Gulf Air, η οποία λειτουργούσε κατά μέσο όρο με 73,5% ποσοστό πληρότητας πέτυχε το ρεκόρ των 1.811.232 επιβατών. Αυτό αποτελεί αύξηση της τάξης του 17,4% σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα για την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Τα συνολικά έσοδα από τους επιβάτες από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα έχουν ανέβει κατά 12,3% σε σχέση με το 2002, ενώ οι μετά φόρων απώλειες αναμένεται να ικανοποιήσουν τις αρχικές εκτιμήσεις, 50% μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά δηλαδή 20 εκατομμύρια δηνάρια Μπαχρέιν.

“Παρόλο που δεν έχουμε διανύσει ούτε το μισό δρόμο από το στρατηγικό πλάνο αναδόμησης που έχουμε διάρκειας τριών ετών, οι σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα έχουν δημιουργήσει σημαντική διαφορά στον εμπορικό τομέα της εταιρίας” εξήγησε ο Ahmed Al Hamadi, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος της Gulf Air. “Είμαστε σε πολύ ισχυρότερη οικονομική κατάσταση, με τους πελάτες και τους ανταγωνιστές να γνωρίζουν ότι επιστρέψαμε δυναμικά στην αγορά.”

Ξεκινώντας τον Ιούλιο, η καλοκαιρινή περίοδος βρήκε την Gulf Air να έχει πετύχει ποσοστό πληρότητας της τάξης του 72,2%, καθώς χρόνο με το χρόνο παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα έσοδα της τάξης του 13,5% για τους επιβάτες και 17,1% για το εμπόρευμα και το ταχυδρομείο.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 659.054 επιβάτες ταξίδεψαν με τις πτήσεις της Gulf Air στους 45 προορισμούς της εταιρίας. Αυτό αποτέλεσε ρεκόρ στα 53 χρόνια ύπαρξης της αεροπορικής εταιρίας, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση της τάξης 19,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς, με μέσο όρο ποσοστού πληρότητας 78,2%. Ταυτόχρονα, με τη δυναμική ανάπτυξη των επιβατών παρατηρήθηκε και μια αύξηση 14,8% στην μεταφορά εμπορεύματος.

Η θετική ανάπτυξη συνεχίστηκε το Σεπτέμβριο όταν καταγράφηκε μια βελτίωση της τάξης του 17,7% σε σχέση με την κίνηση της προηγούμενης χρονιάς. “Η θετική επίδραση της πετυχημένης αυτής τρίμηνης περιόδου αναίρεσε τις αρνητικές επιδράσεις του SARS. Η Gulf Air διανύει μια σταθερή πορεία και θα πετύχει τους οικονομικούς στόχους για τη φετινή χρονιά”, επεσήμανε ο κ. Ahmed Al Hamadi.

“Παρόλο που παραδοσιακά οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν αυξημένη κίνηση, έχουμε πετύχει εξαιρετική αύξηση με ένα ρεκόρ επιβατών που ξεπερνάει κατά πολύ τα αντίστοιχα νούμερα της προηγούμενης χρονιάς, ξεπερνώντας και τους υψηλότερους στόχους που είχαμε θέσει για τη φετινή χρονιά”, ανέφερε επίσης.

“Λαμβάνοντας υπόψη την αστάθεια της παγκόσμιας αγοράς και οικονομίας γενικότερα, σε συνδυασμό με την αδύναμη κατάσταση της Αεροπορικής βιομηχανίας, η απόδοση της Gulf Air είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική”, συνέχισε ο κ. Ahmed Al Hamadi. “Ανήκουμε στην μικρή ομάδα των αεροπορικών εταιριών που έχουν πετύχει θετική αύξηση. Προσλαμβάνουμε προσωπικό, επεκτείνουμε τα δίκτυα των προορισμών και του στόλου μας, ενώ παράλληλα εισάγουμε μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από μείωση προσωπικού, χωρητικότητας και κόστους.”

Επίσης, η εταιρία πρόσφατα ανακοίνωσε τη χορηγία του Gulf Air Bahrain Grand Prix, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή. “Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης για το τελευταίο τρίμηνο, εισάγοντας τρεις καινούργιους προορισμούς, δηλαδή τις πτήσεις προς Αθήνα, Sydney και Kolkata στα τέλη Νοεμβρίου, ακολουθώντας τις πτήσεις προς Bangarore που εγκαινιάστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου. Η επέκταση του δικτύου θα υποστηριχτεί από μια γκάμα προϊόντων που θα εκπλήξουν και ταυτόχρονα θα χαροποιήσουν τους πελάτες μας”, προέβλεψε ο κ. Ahmed Al Hamadi.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024