Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίκειται η κατάθεση της τροπολογίας για την επιχορήγηση των ξενοδοχείων χαμηλών κατηγοριών

Επίκειται η κατάθεση της τροπολογίας για την επιχορήγηση των ξενοδοχείων χαμηλών κατηγοριών

Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα το προεδρείο της ΕΞΑ με το Γεν. Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Καρτάλη, τονίσθηκε από τον δεύτερο ότι επίκειται η κατάθεση, σε υπό ψήφιση σχέδιο Νόμου, της τροπολογίας που αφορά στην επιχορήγηση με 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο των ξενοδοχείων Β` κατηγορίας και κάτω. Η εν λόγω τροπολογία θα…

Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα το προεδρείο της ΕΞΑ με το Γεν. Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Καρτάλη, τονίσθηκε από τον δεύτερο ότι<...> επίκειται η κατάθεση, σε υπό ψήφιση σχέδιο Νόμου, της τροπολογίας που αφορά στην επιχορήγηση με 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο των ξενοδοχείων Β` κατηγορίας και κάτω. Η εν λόγω τροπολογία θα περιλαμβάνει την παράταση των ημερομηνιών κατάθεσης αιτήσεων και παραλαβής έργων καθώς και την επέκταση του Μέτρου σε ξενοδοχεία που δεν έχουν συμβληθεί με την Ο.Ε. Ο.Α. `Αθήνα 2004`. Ο Γεν. Γραμματέας τόνισε ότι από 1/1/2004 θα αρχίσει μια σειρά προληπτικών ελέγχων για την τήρηση των κανόνων υγιεινής εκ μέρους των ξενοδοχείων.

Στην συνέχεια ζήτησε από τους παριστάμενους να συνδράμουν την νεοσύστατη εταιρία `Ολυμπιακά Ακίνητα` με ιδέες σχετικά με τη μετα-ολυμπιακή χρήση των ολυμπιακών έργων για την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της περιοχής και ανακοίνωσε πως τον Ιανουάριο του 2004 θα κοινοποιηθεί το πρόγραμμα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τέλος, οι παριστάμενοι ζήτησαν από το Γ. Γ. Ολυμπιακών Αγώνων να συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο και η τροπολογία που αφορά στην οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης έμπροσθεν των ξενοδοχείων των τουριστικών λεωφορείων και ταξί για την επιβίβαση/αποβίβαση των τουριστών – πελατών τους. Το θέμα λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα για την ασφάλεια των ξενοδοχείων και των πελατών τους ενόψει των Ο.Α. του 2004. Ο γενικός υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενσωμάτωση της εν λόγω τροπολογίας στο υπό ψήφιση σχέδιο Νόμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024