Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕντυπωσιακή ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών και του τουρισμού το Νοέμβριο στην ευρωζώνη

Εντυπωσιακή ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών και του τουρισμού το Νοέμβριο στην ευρωζώνη

Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας κερδίζει έδαφος, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης ανήλθε σε 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για […]

Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας κερδίζει έδαφος, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης ανήλθε σε<...> 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για επιτάχυνση της ανάκαμψης κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους και το πρώτο του 2004, ενώ έρευνα του πρακτορείου Reuters κατέδειξε δυναμική ανάκαμψη του κρίσιμου για την ευρωπαϊκή οικονομία κλάδου των υπηρεσιών. Ο δείκτης PMI του πρακτορείου Reuters κατέδειξε την ισχυρότερη ανάπτυξη από τον Οκτώβριο του 2000, καθώς η άνοδος των χρηματιστηρίων ενίσχυσε τα έσοδα του τραπεζικού κλάδου, ενώ ενίσχυση παρουσίασε και η τουριστική ζήτηση. Ο σχετικός δείκτης ανήλθε στις 57,5 μονάδες από 56 μονάδες τον Οκτώβριο, γεγονός που υποδεικνύει ότι εδραιώνεται η ανάπτυξη στο ζωτικό για την ευρωπαϊκή οικονομία κλάδο των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγο του ινστιτούτου NTC Research που πραγματοποιεί τη σχετική έρευνα για λογαριασμό του Reuters, “όλα τώρα δείχνουν αυξανόμενα δείγματα αισιοδοξίας”. Ο κ. Γουίλιαμσον αναφερόταν στους επί μέρους δείκτες που συνθέτουν τον ΡΜΙ, ιδιαιτέρως δε εκείνον για την απασχόληση, ο οποίος σημείωσε ανάπτυξη και μάλιστα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2002. Ο δείκτης απασχόλησης ανήλθε πάντως από τις 50 μονάδες που χωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση στις 50,4 μονάδες, από 48,5 τον Οκτώβριο. Όπως τόνισε ο ίδιος, “οι εργοδότες αισθάνονται ολοένα περισσότερο ότι αυτή η ανάκαμψη φαίνεται διατηρήσιμη και ότι αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη κατά το επόμενο έτος”. Ο δείκτης των τιμών επίσης σημείωσε άνοδο, στις 50 μονάδες από 48,1 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο δείκτης του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024