Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΛιλλήκας: Στο 5% οι απώλειες του τουρισμού για την Κύπρο

Λιλλήκας: Στο 5% οι απώλειες του τουρισμού για την Κύπρο

“Στη δύση του να 2003, μπορούμε να μιλούμε για μικρές απώλειες της τάξης του 5% περίπου στις τουριστικές μας αφίξεις, μετά από εξαγγελίες και υλοποίηση μιας σειράς μέτρων που αναζωογόνησαν […]

“Στη δύση του να 2003, μπορούμε να μιλούμε για μικρές απώλειες της τάξης του 5% περίπου στις τουριστικές μας αφίξεις, μετά από εξαγγελίες και υλοποίηση μιας σειράς μέτρων<...> που αναζωογόνησαν τον τουρισμό της Κύπρου”, τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ).

“Σε ό,τι αφορά στη νέα χρονιά, είναι πραγματικά δύσκολο να εκφραστούν σήμερα συγκεκριμένες εκτιμήσεις αφού το διεθνές τουριστικό σκηνικό βρίσκεται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών. Η τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος. Στρατηγική μας, όμως, είναι να παρέχουμε σημαντικά κίνητρα που θα μπορέσουν να πείσουν τους Tour Operators να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη δυναμικότητα τους για την Κύπρο, έτσι ώστε να μπουν από νωρίς οι βάσεις για μια ικανοποιητική και παραγωγική χρονιά”, συνέχισε ο υπουργός.

“Οι επαφές που τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού είχαμε στο Λονδίνο με τους σημαντικότερους για την Κύπρο Tour Operators της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και των άλλων χωρών, πέτυχαν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. Οι επαφές με τους Tour Operators θα συνεχισθούν για να πετύχουμε ακόμη ένα στόχο: την ανατροπή της τάσης των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την τουριστική βιομηχανία διεθνώς”.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην επταετή Στρατηγική Ανάπτυξης του τουρισμού, η οποία έχει πλέον εγκριθεί επίσημα με όλα τα έργα υποδομής και τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δράσεων που περιέχει. “Τονίζω ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται να υλοποιήσει το μέρος που της αναλογεί, και αναμένω ότι και ο ιδιωτικός τομέας θα ανταποκριθεί δεόντως για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από το να καταστήσουμε την Κύπρο έναν πιο ποιοτικό, πολυδιάστατο και κυρίως πιο ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό. Σ` αυτό το σημείο, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι επειδή αντικειμενικά δεν μπορούμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί συγκριτικά με γειτονικούς προορισμούς στον παράγοντα τιμής, θα πρέπει να αναβαθμίσουμε την ποιοτική εμπειρία που προσφέρουμε, έτσι ώστε η ποιότητα να αντισταθμίζει την τιμή. Η δυνατότητα επίτευξης του στόχου αναβάθμισης των υπηρεσιών μας προσφέρεται μέσα από το επίπεδο εξυπηρέτησης και προσφοράς στα ξενοδοχειακά καταλύματα που εσείς διευθύνετε. Εδώ, σημαντικός και καθοριστικός είναι ο ρόλος του Διευθυντή, ο οποίος θα πρέπει να καθορίσει και να εφαρμόσει ψηλά, ποιοτικά πρότυπα για τη μονάδα του τόσο στην εξυπηρέτηση όσο και στη διατροφή, και να καταστήσει το προσωπικό του ξενοδοχείου του ικανό να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα. Αυτό επιτυγχάνεται, κυρίως, μέσα από συνεχή προγράμματα επιμόρφωσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού”.

“Θέλοντας να συμβάλουμε σ΄ αυτή την ποιοτική προσπάθεια, σας υπενθυμίζω ότι στα πλαίσια της Στρατηγικής Ανάπτυξης του τουρισμού, η Κυβέρνηση θα προωθήσει τη δημιουργία Ακαδημίας Τουρισμού, ένα έργο υποδομής που θα αποσκοπεί στην συστηματικοποίηση της κατάρτισης και επιμόρφωσης σε ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας.

Ευελπιστώ ότι θα ανταποκριθείτε θετικά για την επίτευξη του κοινού στόχου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε όλοι ότι ο τομέας των υπηρεσιών είναι ο τομέας με τα πιο ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά. Υπηρεσία σημαίνει σχέση ανθρώπου με τον άνθρωπο”, ανέφερε ο υπουργός τελειώνοντας την ομιλία του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024