Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝομάρχης Χανίων: Πρόταση για διεκδίκηση έκτασης από την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα

Νομάρχης Χανίων: Πρόταση για διεκδίκηση έκτασης από την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα

Πρόταση για διεκδίκηση της συνολικής έκτασης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων από την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, κατέθεσε ο νομάρχης Χανίων, κ. Κατσανεβάκης, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Ο νομάρχης […]

Πρόταση για διεκδίκηση της συνολικής έκτασης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων από την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, κατέθεσε<...> ο νομάρχης Χανίων, κ. Κατσανεβάκης, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

Ο νομάρχης επισήμανε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου τον περασμένο Φεβρουάριο και ότι είναι δυνατή η διεκδίκηση ολόκληρης της περιοχής. Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει ότι αν υπάρχει δυσκολία αξιοποίησης μιας περιοχής που ανήκει στα Τουριστικά Ακίνητα, για λόγους περιβαλλοντικούς, δασικούς ή αρχαιολογικούς, μπορεί αυτή η έκταση να παραχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το αίτημα για την παραχώρηση των Αγίων Αποστόλων στην A.E ETA πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 31/12/2003, ημερομηνία κατά την οποία η εταιρεία θα πρέπει να κάνει γνωστά τα περιουσιακά της στοιχεία για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Στην πρόταση που κατέθεσε ο Nομάρχης ζητείται από τον υπουργό Aνάπτυξης η ενεργοποίηση του νόμου 3105/2003 και ιδιαίτερα του άρθρου 39 απαιτώντας την εξαίρεση της περιοχής των Aγίων Aποστόλων από τα περιουσιακά στοιχεία της A.E E.T.A και τη συνολική παραχώρηση της έκτασης από κοινού στη Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση, στο Δήμο Xανίων και στο Δήμο Nέας Kυδωνίας.

Mετά την παραχώρηση της έκτασης και τις οριστικές θέσεις των Aρχαιολογικών, Δασικών και Πολεοδομικών Yπηρεσιών, σύμφωνα με την πρόταση του Nομάρχη, η Tοπική Aυτοδιοίκηση θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες για να καθοριστούν οι όποιες λειτουργίες διημέρευσης που είναι συμβατές με την περιοχή.

Στην ουσία της πρότασης συμφώνησαν οι περισσότεροι Nομαρχιακοί Σύμβουλοι, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή κτιριακής παρέμβασης, ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ για την τελική μορφή που θα πάρει το κείμενο της αίτησης για την παραχώρηση της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024