Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΔιαμαρτυρία για την μετατροπή των χιονοδρομικών κέντρων σε χώρους τουριστικής ατραξιόν

Διαμαρτυρία για την μετατροπή των χιονοδρομικών κέντρων σε χώρους τουριστικής ατραξιόν

Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Ελληνική Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας για τον αποκλεισμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της, της αθλητικής χιονοδρομίας από τα Χιονοδρομικά Κέντρα και την μετατροπή αυτών από […]

Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Ελληνική Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας για τον αποκλεισμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της, της αθλητικής<...> χιονοδρομίας από τα Χιονοδρομικά Κέντρα και την μετατροπή αυτών από χώρους άθλησης σε χώρους τουριστικής ατραξιόν.

Η αιτία της παραπάνω κατάστασης είναι η απόφαση T/6868.03 (ΦΕΚ-959/Β/11.7.03) του υφυπουργού ανάπτυξης κ. Γεωργακόπουλου που να χαρακτηρίζει τα χιονοδρομικά κέντρα `ειδικές τουριστικές υποδομές`. Στη συνέχεια και πάντα μέσω της σχετικής ανακοίνωσης, η ελληνική ομοσπονδία, κάνει ένα παραλληλισμό με τα ισχύοντα στο εξωτερικό, αναφέροντας: “Δυστυχώς, οι σύμβουλοι του υφυπουργού δεν ακολούθησαν την προσταγή της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι πρέπει να συνεργάζονται με τους κοινωνικούς εταίρους και αγνόησαν την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Έτσι, ενώ σε όλο τον κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα λέγονται (αγγλικά) winter sport centers, (γαλλικά) Les centres de sport d`hiver, (γερμανικά) wintersportoten, στην Ελλάδα του 2004 ονομάζονται ειδικές τουριστικές υποδομές. Σύμφωνα πάντα με τα παραπάνω, οι σκιέρ που στον πολιτισμένο κόσμο είναι (αγγλικά) sportsman, (γαλλικά) sportif / sportive, (γερμανικά) Sportler, στην Ελλάδα ονομάζονται τουρίστες. Σε όλες τις χώρες του κόσμου ισχύουν οι κανονισμοί συμπεριφοράς και ασφάλειας στα χιονοδρομικά κέντρα που εκδόθηκαν από τη F.I.S. (Διεθνή Ομοσπονδία του Σκι)”.

Μάλιστα, στην εν λόγω ανακοίνωση γίνεται λόγος για `αντιφατική συμπεριφορά υφυπουργών`, καθώς “Η απόφαση αυτή του υφυπουργού Ανάπτυξης είναι αντιφατική με την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού που ίσχυε μέχρι σήμερα για τα χιονοδρομικά κέντρα και απορρέει από τον αθλητικό νόμο 2725/99”.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιάννης Παντελίδης, που υπογράφει την ανακοίνωση, προχωρά τον προβληματισμό του: “Θέτω το ερώτημα στον υφυπουργό και τους συμβούλους του: Σε περιπτώσεις ατυχημάτων στις πίστες, ποιοι κανόνες θα ισχύουν, πώς θα γίνεται η διευθέτηση, τι θα πρέπει να γνωρίζει ο άτυχος αθλούμενος στο άθλημα της χιονοδρομίας, που η μαζικότητά του αυξάνεται συνεχώς”; Και καταλήγει ο κ Παντελίδης: “Εστειλα επιστολές για ενημέρωση στους υπουργούς πολιτισμού κ. Βενιζέλο και ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλο. Συνάντησα τους υφυπουργούς αθλητισμού κ. Λιάνη και ανάπτυξης κ. Γεωργακόπουλο. Απέσπασα υποσχέσεις για βοήθεια και αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι λύση ακόμα δεν βρέθηκε, δεν συμφωνούν με τις προτάσεις μου οι σύμβουλοι, οι αθλητικοί χιονοδρομικοί σύλλογοι βρίσκονται σε αναβρασμό, το χιόνι έφτασε. Επειδή πιστεύω στις καθαρές λύσεις και ακολουθώ την προτροπή του πρωθυπουργού να προσφέρουμε όλοι από τη θέση μας για τη βελτίωση του Έλληνα, ζητάω την παρέμβασή του και θα το ζητήσω και επίσημα με ιδιαίτερη προσφυγή στον ίδιο τον πρωθυπουργό, μήπως και λυθούν τα προβλήματα. Φυσικά, η επόμενη από την προσφυγή στον Πρωθυπουργό ενέργειά μας θα είναι η προσφυγή στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024