Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣκάνδαλο με την διαφημιστική καμπάνια της Hellas Jet

Σκάνδαλο με την διαφημιστική καμπάνια της Hellas Jet

Με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής, που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, προκύπτει σκάνδαλο τριών εκατομμυρίων λιρών στην παραχώρηση διαφημιστικής εκστρατείας για τη Hellas Jet, τονίζουν […]

Με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής, που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, προκύπτει σκάνδαλο<...> τριών εκατομμυρίων λιρών στην παραχώρηση διαφημιστικής εκστρατείας για τη Hellas Jet, τονίζουν δημοσιεύματα καθημερινών εφημερίδων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Ashley που ανέλαβε την προσφορά, περιλήφθηκε σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν ήδη είχαν ολοκληρωθεί οι παρουσιάσεις των προφίλ των υπολοίπων διαγωνιζομένων εταιρειών. Το πόρισμα υποστηρίζει ακόμη ότι η αρχική προσφορά για τη διαφήμιση στην Ελλάδα των Κυπριακών Αερογραμμών αφορούσε μόνο κονδύλι της τάξης των 180.000 λιρών, ενώ τελικά της ανατέθηκε άνευ διαγωνισμού, η διαχείριση κονδυλίου της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ για την προβολή της θυγατρικής εταιρίας των Κυπριακών Αερογραμμών, Hellas Jet.

Ο τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης, απέρριψε κατηγορηματικά τα περί παρατυπιών στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Υποστήριξε επίσης ότι “κανένα ποσό δεν ξοδεύτηκε για την εταιρεία Ashley επί προεδρίας του. Οποιοδήποτε ποσό έχει ξοδευτεί”, ανέφερε, “είναι από τον Αχιλλέα Κυπριανού ο οποίος, όπως έλεγε είχε πάρει έγκριση να ξοδέψει λεφτά προς τον σκοπό αυτό από τον αδελφό του, Υπουργό οικονομικών Μάρκο Κυπριανού. Το ποσό που ξοδεύτηκε”, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Λοϊζίδη, “δεν ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ”. Υποστήριξε ακόμη ότι ο Αχιλλέας Κυπριανού κρύβεται πίσω και από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, αλλά και τη διεξαγωγή της έρευνας. “Δεν ξέρω”, ανέφερε, “τους λόγους που ξεκίνησε αυτή η εκστρατεία, αλλά δεν μπορώ να την θεωρήσω άσχετη με την μανία και την τάση που είχε ο Αντιπρόεδρος επί δέκα χρόνια να πάρει τη θέση του προέδρου της εταιρίας. Μέχρι πρόσφατα”, πρόσθεσε ο κ.Λοιζίδης, “είχαμε και διαρροές που στόχο είχαν να πλήξουν το νέο Πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών”.

Ο κ. Λοϊζίδης δήλωσε ότι η συμφωνία που υπεγράφη με την εταιρεία Ashley, περιέχει ρητή πρόνοια στην οποία αναφέρεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν το δικαίωμα να τερματίσουν τη συμφωνία καθ` οποιοδήποτε χρόνο, χωρίς αιτία και χωρίς οποιαδήποτε υποχρέωση ή ευθύνη έναντι της Ashley. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ είχε ξεκινήσει η έρευνα για τη συμφωνία με τη διαφημιστική εταιρία, οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν εγκρίνει κονδύλι για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Αχιλλέας Κυπριανού προειδοποίησε ότι τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Χάρης Λοιζίδης θα εξετάσουν νομικοί σύμβουλοί του για διαδικασία δυσφήμισης. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “το πόρισμα μιλά από μόνο του με τρόπο σαφέστατο”.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στην τριμελή διερευνητική επιτροπή που διεξήγαγε την έρευνα, αλλά ούτε και στην Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, στην οποία είχε υποβληθεί το πόρισμα. Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού ζήτησε πλήρη έρευνα για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024