Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ χιονοθύελλα θα βρει απροετοίμαστα τα χιονοδρομικά μας κέντρα

Η χιονοθύελλα θα βρει απροετοίμαστα τα χιονοδρομικά μας κέντρα

Οι πρώτες νιφάδες ισχυρής χιονόπτωσης, που αναμένεται να ξεσπάσει στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, βρίσκουν απροετοίμαστα, σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τα περισσότερα από αυτά στην Ελλάδα. Και […]

Οι πρώτες νιφάδες ισχυρής χιονόπτωσης, που αναμένεται να ξεσπάσει στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, βρίσκουν απροετοίμαστα<...>, σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τα περισσότερα από αυτά στην Ελλάδα. Και τούτο διότι, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Business & Travel, σε καθεστώς ανομίας λειτουργούν, όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, τα 16 από τα 20 χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Μόνο τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού (διαχειρίζεται από την ΕΤΑ), Σελίου (ανήκει στη ΓΓΑ), Τριών Πέντε Πηγαδιών και Βασιλίτσας Γρεβενών (ανήκει στη ΓΓΑ) έχουν καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες το σχετικό προς έγκριση φάκελο εντός των προθεσμιών που είχαν τεθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, και αναμένεται να πάρουν ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ.

Ωστόσο, το ζήτημα που τίθεται είναι μεγάλο, δεδομένου ότι βρίσκεται στον αέρα η λειτουργία των υπόλοιπων 16 χιονοδρομικών κέντρων, ενώ άγνωστο είναι το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παρουσιαστεί ατύχημα σε κάποιο από αυτά που ανήκουν σε δήμους. Επίσης, αναζητείται η απάντηση αν πληρούν τις συνθήκες και τους όρους ασφαλείας, δεδομένου ότι δεν ελέγχονται από κανέναν επίσημο φορέα.

Εν τω μεταξύ, τα χιονοδρομικά κέντρα που δεν έχουν υποβάλει σχετικό φάκελο προς έγκριση είναι τα εξής: Φαλακρού Δράμας, Παγγαίου Καβάλας, Βροντούς Σερρών (Λαϊλιάς), Βιτσίου Καστοριάς, Βόρας (Καϊμακτσαλάν-Πέλλα), Πισοδερίου Φλώρινας, Προφήτη Ηλία Ιωαννίνων (Πίνδος), Καρακόλι Ιωαννίνων, Ολύμπου Λάρισας-Βρυσοπούλων Λάρισας, Πηλίου Μαγνησίας, Περτουλίου Τρικάλων, Ευρυτανίας, Μαίναλου-Οστρακίνα Αρκαδίας, Καλαβρύτων, Ελατοχωρίου Πιερίεας και Ανωγείων Κρήτης.

Όπως γίνεται εύκολα διακριτό, τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας που δεν ανήκουν σε δημόσιο φορέα δεν συμμορφώθηκαν με τις ως άνω διατάξεις, με αποτέλεσμα να λειτουργούν παράνομα, ενώ οι “κραυγές” από την πλευρά των χιονοδρόμων μάλλον πέφτουν στο κενό. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, κ. Γιάννης Παντελίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, ομιλεί για τραγέλαφο στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον υφυπουργό Ανάπτυξης ότι με την απόφασή του υποχρεώνει μια καθαρά αθλητική εγκατάσταση να θεωρείται αμιγώς τουριστική.

Επιπλέον ο κ. Παντελίδης σημείωσε ότι ήδη γίνεται προσπάθεια άμβλυνσης του προβλήματος, αφού, πέραν των χιονοδρομικών κέντρων Παρνασσού, Σελίου, Τριών Πέντε Πηγαδιών και Βασιλίτσας Γρεβενών, με βάση τα διεθνή πρότυπα λειτουργούν αυτά του Φαλακρού και του Καϊμακτσαλάν. Ο πρόεδρος της ΕΟΧ όμως αρνήθηκε να απαντήσει για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και για ποιο λόγο τα χιονοδρομικά κέντρα δεν έχουν καταγγείλει εδώ και ένα χρόνο την ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024