Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Ρώμη

Παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Ρώμη

Η απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τη Ρώμη που αφορούσε την περίοδο 24 έως και τις 29 Δεκεμβρίου αποφασίσθηκε να παραταθεί έως και τις 6 Ιανουαρίου όπως ανακοινώθηκε μέσω του […]

Η απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τη Ρώμη που αφορούσε την περίοδο 24 έως και τις 29 Δεκεμβρίου αποφασίσθηκε<...> να παραταθεί έως και τις 6 Ιανουαρίου όπως ανακοινώθηκε μέσω του ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ANSA.

Ο εναέριος χώρος πάνω από τη Ρώμη έχει κλείσει σε μια περίμετρο οκτώ χιλιομέτρων και από την απόφαση αυτή αποκλείονται οι κρατικές πτήσεις και οι πτήσεις δημόσιας ανάγκης. Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί γύρω από ιερούς τόπους κυρίως για τις ημέρες των εορτών του τέλους του 2003, κυρίως γύρω από το Βατικανό.

Οι αρχές τις Ρώμης έλαβαν αρχικά αυτή την απόφαση μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν στον ιταλικό Τύπο ότι υπάρχουν υποψίες για πιθανή επίθεση κατά του Βατικανού με τη χρήση αεροπλάνων. Στις 27 Δεκεμβρίου η ιταλική εφημερίδα Λίμπερο δημοσίευσε δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι που ανέφερε ότι έχει ‘συγκεκριμένες’ πληροφορίες για τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα κατά του Βατικανού με τη βοήθεια αεροσκάφους στο οποίο θα είχε γίνει αεροπειρατεία.

Λίγες ώρες αργότερα οι υπηρεσίες της πρωθυπουργίας επιχείρησαν να μειώσουν τη σημασία της πληροφορίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Μπερλουσκόνι έκανε ένα αστείο λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Λίμπερο τα φαντάστηκε αυτά. Η στάση του κ. Μπερλουσκόνι προκάλεσε θυμό στον πολιτικό κόσμο της χώρας και τελικά την επομένη ανακοινώθηκε από το γραφείο του ότι όντως υπάρχει μια τέτοια πληροφορία που προέρχεται από την αστυνομία της Σαρδηνίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024