Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στους αμερικανικούς αιθέρες

Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στους αμερικανικούς αιθέρες

Περιορισμούς στις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. “Ο προσωρινός περιορισμός […]

Περιορισμούς στις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο<...> των μέτρων ασφαλείας για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. “Ο προσωρινός περιορισμός αφορά τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας” δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), για τους ίδιους λόγους περιορίστηκαν οι πτήσεις πάνω από την πόλη του Σικάγο, στις 24 Δεκεμβρίου και στο Βαλντέζ της Αλάσκας στις 29 του μήνα.

Παράλληλα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ληφθούν κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου εορτασμού για την υποδοχή της νέας χρονιάς, στη φημισμένη Times Square της Νέας Υόρκης, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι οι Νεοϋορκέζοι δεν υποκύπτουν και δεν φοβούνται τις απειλές των τρομοκρατών, ανακοινώνοντας ότι θα τηρήσει την παράδοση, πατώντας ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα το κουμπί με το οποίο θα αρχίσει η κάθοδος της κρυστάλλινης μπάλας.

Εν τω μεταξύ, το σύνολο των αμερικανικών ΜΜΕ αναφέρεται στα ερωτηματικά που δημιούργησε η κυριακάτικη μεσημεριανή πτήση μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους πάνω από το αεροδρόμιο LaGuardia και στη συνέχεια κατά μήκος του Ανατολικού Ποταμού και υπεράνω του Αγάλματος της Ελευθερίας, μέχρι να αναχαιτισθεί από μαχητικά αεροσκάφη που περιπολούν στον εναέριο χώρο της Νέας Υόρκης.

Πάντως, παρά την κατάσταση συναγερμού και τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, υπήρξε αυτό το επεισόδιο με το μικρό αεροπλάνο, η περίπτωση του οποίου δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά. Τελικά, ήταν λάθος του πιλότου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, αφού ανακρίθηκε.

Πάντως, οι αμερικανικές αρχές μία εβδομάδα μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις αξίωσαν από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες να θέσουν ένοπλους φρουρούς σε επιλεγμένες πτήσεις τους από και προς τις ΗΠΑ για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο στις 21 Δεκεμβρίου αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο δεύτερο υψηλότερο βαθμό, ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να ανησυχεί για την πρόθεση της Αλ Κάιντα να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πτήσεων εντός των ΗΠΑ.

Το υπουργείο εξέδωσε τις οδηγίες αεροπορικής ασφάλειας σε μία προσπάθεια να επιβάλει αυστηρά μέτρα επίβλεψης σε αεροσκάφη που πετούν προς, από και πάνω από τις ΗΠΑ.

Όσο οι μυστικές υπηρεσίες επισημάνουν ότι υπάρχει δυνητική απειλή σε κάποια πτήση, το υπουργείο θα απαιτεί από ξένες εταιρίες να τοποθετούν ένοπλους φρουρούς σε συγκεκριμένες εμπορικές, ή επιβατικές πτήσεις. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή. Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία αρνηθεί να συμμορφωθεί θα απαγορεύεται στα αεροσκάφη της η άδεια προσγείωσης, απογείωσης, ή η πτήση πάνω από τις ΗΠΑ.

Ορισμένες χώρες ήδη έχουν τοποθετήσει ένοπλους φρουρούς σε ορισμένες πτήσεις τους. Τα νέα μέτρα θα προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα στο αμερικανικό υπουργείο να αξιώνει την τοποθέτηση ένοπλων φρουρών σε διεθνείς πτήσεις πάνω από τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις μεταξύ των διεθνών αερομεταφορέων και των αεροπορικών οργανισμών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024