Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΞαναρχίζει η αεροπορική σύνδεση της Ινδίας και του Πακιστάν

Ξαναρχίζει η αεροπορική σύνδεση της Ινδίας και του Πακιστάν

Ινδία και Πακιστάν επέλεξαν την Πρωτοχρονιά για να αρχίσουν εκ νέου αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ τους. Στις 2 το μεσημέρι, τοπική ώρα, την Πρωτοχρονιά αναχώρησε από την πόλη Λαχώρη στο ανατολικό […]

Ινδία και Πακιστάν επέλεξαν την Πρωτοχρονιά για να αρχίσουν εκ νέου αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ τους<...>. Στις 2 το μεσημέρι, τοπική ώρα, την Πρωτοχρονιά αναχώρησε από την πόλη Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν – με προορισμό το Δελχί – η πρώτη εδώ και δύο χρόνια εμπορική πτήση.

Όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιούνται 6 πτήσεις την εβδομάδα, συνδέοντας το Καράτσι και τη Λαχώρη του Πακιστάν, με την ινδική πρωτεύουσα Δελχί και την μεγαλούπολη της Βομβάης. Μετά τον πρώτο μήνα πτήσεων, η συχνότητα των δρομολογίων θα μπορεί να αυξηθεί σε 12 ανά εβδομάδα.

Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος που πραγματοποίησε την Πρωτοχρονιάτικη πτήση, μαζί με τους 42 επιβάτες του – μεταφέρει και τις ελπίδες εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων της περιοχής για βιώσιμη ειρήνευση.

Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο παραδοσιακών αντιπάλων είχε διακοπεί το Δεκέμβριο του 2001, όταν το Δελχί κατηγόρησε την Ισλαμαμπάντ για ανάμειξη στην επίθεση αυτονομιστών του Κασμίρ εναντίον του ινδικού κοινοβουλίου, κάτι που το Πακιστάν διέψευσε κατηγορηματικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024