Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΓια πολεοδομικές παραβάσεις καταγγέλλει το Grand Resort Lagonissi ο δήμαρχος Καλυβίων

Για πολεοδομικές παραβάσεις καταγγέλλει το Grand Resort Lagonissi ο δήμαρχος Καλυβίων

Στο στόχαστρο του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Καλυβίων βρέθηκε το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi. Ο δήμαρχος Καλυβίων Θωρικού, Πέτρος Φιλίππου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατήγγελλε το ξενοδοχείο του Ομίλου […]

Στο στόχαστρο του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Καλυβίων βρέθηκε το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi<...>. Ο δήμαρχος Καλυβίων Θωρικού, Πέτρος Φιλίππου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατήγγελλε το ξενοδοχείο του Ομίλου Μαντωνανάκη για μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις στο Λαγονήσι οι οποίες διαπιστώθηκαν και κατά τους ελέγχους του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου.

Ο δήμαρχος, Πέτρος Φιλίππου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορείς της περιοχής, κατηγόρησαν την κυβέρνηση και κυρίως το Υπουργείο Ανάπτυξης, ότι “κατήργησαν τον αιγιαλό για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα (συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ.) του ομίλου Μαντωνανάκη, ενώ παραχώρησαν στον ίδιο όμιλο και τη διπλανή – δημόσια παραλία για να συνεχιστούν οι αυθαιρεσίες του, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Aκη Τσοχατζόπουλου, ότι θα αποδοθεί στο δήμο Καλυβίων”.

Ο κ. Φιλίππου, αναφέρθηκε στο ιστορικό της παραχώρησης από τον ΕΟΤ, το 1998, του “Ξενία” Λαγονησίου στον Όμιλο επιχειρήσεων “Αττικός Ήλιος”, συμφερόντων Π. Μαντωνάνακη. Η σύμβαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 1999 μεταξύ του Ομίλου και των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), και η τότε υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου είχε εξαιρέσει από τη μίσθωση όλες τις ακτές ανατολικά του ξενοδοχείου, δηλαδή τις παραλίες στις οποίες είχαν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες.

Όταν διαπιστώθηκαν οι πολεοδομικές παραβάσεις, η Πολεοδομία Μαρκοπούλου, από τον Απρίλιο του 2003, ξεκίνησε τη διαδικασία διακοπής των οικοδομικών εργασιών αλλά ο Όμιλος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκδόθηκε διαταγή εισαγγελέα για αναστολή των εργασιών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλυβίων, σήμερα όλες οι κατασκευές συνολικού εμβαδόν 7.000 τ.μ., στο νέο πλέον ξενοδοχείο “Grand Resort”, εκτελούνται χωρίς άδεια.

Καταγγέλλεται επίσης πως με αίτημα των ΕΤΑ προς την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εξασφάλισαν την κατάργηση, ουσιαστικά, της οριογραμμής του αιγιαλού. Την σχετική απόφαση υπέγραψε η τότε Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, Ρουμπίνη Σταθέα και αμέσως μόλις παρήλθε το οριζόμενο από το νόμο τρίμηνο, στις 7 Αυγούστου 2003, το έγγραφο υπέγραψε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Κανελλόπουλος έπειτα από σχετική εντολή του υφυπουργού Α. Φωτιάδη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλυβίων, παραχωρήθηκαν στον Όμιλο Μαντωνανάκη και οι υπόλοιπες ακτές του δήμου παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της Β. Παπανδρέου και του Α. Τσοχατζόπουλου για την απόδοσή τους στο δήμο. Αντ` αυτού, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΤΑ, κ. Χωμενίδης υπέγραψε ιδιωτική συμφωνία με τον Όμιλο με την οποία παραχωρήθηκε η παραλία και ο αιγιαλός από το 40ο έως το 42,9ο χιλιόμετρο, έκτασης 40 στρεμμάτων έναντι μισθώματος 15.000 ευρώ ετησίως.

Το δημοτικό συμβούλιο Καλυβίων -το οποίο έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων- γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιανουαρίου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου στις 11 το πρωί, προκειμένου να ακυρωθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ Μαντωνανάκη και ΕΤΑ, να ελεγχθεί η δόμηση και να παραμείνουν ελεύθερες οι ακτές για τους πολίτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024