Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΛονδίνο: ο πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη

Λονδίνο: ο πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη

Το Λονδίνο είναι η πρώτη τουριστική πόλη της Ευρώπης, μπροστά από το Παρίσι και οι Γάλλοι είναι ανάμεσα σε εκείνους που επισκέπτονται περισσότερο τη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με έκθεση του […]

Το Λονδίνο είναι η πρώτη τουριστική πόλη της Ευρώπης, μπροστά από το Παρίσι και οι Γάλλοι είναι ανάμεσα σε εκείνους<...> που επισκέπτονται περισσότερο τη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Mintel που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο ιστορικός πλούτος του Λονδίνου σε συνδυασμό με ορισμένα νέα θεάματα συνεχίζουν να προσελκύουν τους τουρίστες, επισημαίνεται στην έκθεση. Το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Τέιτ και η μεγάλη ρόδα London Eye, που εγκαινιάστηκαν στους εορτασμούς για τη Χιλιετία, είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή θεάματα, όπως και το Βρετανικό Μουσείο και η Εθνική Πινακοθήκη. Η αεροπορική σύνδεση, με φτηνά εισιτήρια, του Λονδίνου με νέες πόλεις στην Ευρώπη ωφέλησε σε μεγάλο βαθμό την τουριστική κίνηση της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το 2002, 11,6 εκατομμύρια ξένοι επισκέφτηκαν το Λονδίνο και εννιά εκατομμύρια το Παρίσι και όπως εκτιμά η Mintel ακόμη περισσότεροι τουρίστες το επισκέφτηκαν το 2003. Πρώτοι στον κατάλογο των ξένων τουριστών στο Λονδίνο είναι οι Αμερικανοί (2,5 εκατομμύρια το 2002) και ακολουθούν οι Γάλλοι (ένα εκατομμύριο την ίδια χρονιά). Δεύτερος ευρωπαϊκός τουρισμός είναι το Παρίσι, που προσελκύει τουρίστες κυρίως λόγω τους πάρκου αναψυχής της Eurodisney. Το Αμστερνταμ, η Ρώμη και το Δουβλίνο συμπληρώνουν την πεντάδα των πλέον τουριστικών ευρωπαϊκών πόλεων, επισημαίνει η Mintel και προσθέτει πως το Ταλίν (Εσθονία), η Στοκχόλμη, η Βουδαπέστη, η Λισαβόνα και το Ντουμπρόβνικ (Κροατία) γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024