Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜικρότερη αύξηση της επιβατικής κίνησης από την αναμενόμενη σύμφωνα με τον ICAO

Μικρότερη αύξηση της επιβατικής κίνησης από την αναμενόμενη σύμφωνα με τον ICAO

O Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Aεροπορίας (International Civil Aviation Organization – ICAO) αναθεώρησε τις αρχικές προβλέψεις του για την ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και εκτιμά ότι τελικά η αύξηση θα είναι […]

O Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Aεροπορίας (International Civil Aviation Organization – ICAO) αναθεώρησε τις αρχικές προβλέψεις του για την<...> ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και εκτιμά ότι τελικά η αύξηση θα είναι μικρότερη απ` αυτή που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του πρόεδρου του ICAO, Assad Kotaite, η αύξηση θα ανέλθει σε 4% το 2004 και από το 2005 και μετά, η αύξηση παγκοσμίως θα κυμαίνεται γύρω στο 5%. Ο οργανισμός, που εδρεύει στο Montreal του Καναδά, είχε ανακοινώσει αρχικά τον Αύγουστο ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα ανερχόταν σε 4,4% το 2004 και σε 6% το 2005, μετά από τη μείωση που είχε σημειωθεί το 2001 και τα δύο χρόνια στασιμότητας που ακολούθησαν. Δεν ανακοινώθηκαν όμως οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την αναθεώρηση.

Οι αερομεταφορές μόλις άρχισαν να “αναρρώνουν” από τις επιπτώσεις της επιδημίας της άτυπης πνευμονίας, SARS. Κατά τη φάση της έξαρσης της επιδημίας, η επιβατική κίνηση στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού είχε συρρικνωθεί κατά το ήμισυ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος του ICAO ανέφερε, επίσης, ότι ο ICAO υποστηρίζει τα μέτρα ασφαλείας που θέλουν να καθιερώσουν οι ΗΠΑ για την πρόληψη αεροπειρατειών, δηλαδή την παρουσία ένοπλων φρουρών στα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι η ενίσχυση και βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στο έδαφος και στα αεροδρόμια με την χρησιμοποίηση προηγμένων συστημάτων βιομετρικής ανίσχευσης και μηχανών ανάγνωσης διαβατηρίων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα. Ο ICAO σκοπεύει μέσα τους επόμενους μήνες να αναθεωρήσει τα πρότυπα και τις διαδικασίες ασφαλείας των αερομεταφορών καθώς διαπιστώθηκε, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 20 χώρες, ότι η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού, πόρων και η ανεπαρκής νομοθεσία εμποδίζουν την καθιέρωση ορθών διαδικασιών ασφαλείας ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι συνολικές αερομεταφορές, που περιλαμβάνουν τις τακτικές πτήσεις εσωτερικού, τις τακτικές διεθνείς πτήσεις και τις μεταφορές εμπορευμάτων, μειώθηκαν κατά 2,3% το 2003 καθώς η αεροπορική βιομηχανία υπέστη απανωτά πλήγματα με το πόλεμο του Ιράκ και την επιδημία του SARS.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024