Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπάντηση Τσοχατζόπουλου για το Λαγονήσι

Απάντηση Τσοχατζόπουλου για το Λαγονήσι

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και τις κινητοποιήσεις που κάνει ο Δήμος Λαγονησίου σχετικά με την χρήση από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi της παραλίας ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση…

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και τις κινητοποιήσεις που κάνει ο Δήμος Λαγονησίου σχετικά με την χρήση<...> από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi της παραλίας ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σχετικά με το θέμα της ελεύθερης έκτασης της περιοχής Λαγονησίου, θα ήθελα να επισημάνω ότι η έκταση αυτή προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα της Λαυρεωτικής και προορίζεται αποκλειστικά για έργα πρασίνου, ναυταθλητικές και λουτρικές εγκαταστάσεις.

Η εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των επισκεπτών σε μόνιμη βάση στην παραπάνω έκταση και στις εγκαταστάσεις της αποτελεί βασική προϋπόθεση των έργων ανάπλασής της.

Το θέμα τούτο έχει αναλυτικά εξηγηθεί σε σχετική επιστολή που απέστειλε η διοίκηση της ΕΤΑ στο Δήμο Θορικού, όπως επίσης και στη σχετική συνάντηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου. Η μίσθωση της έκτασης αυτής στην γειτνιάζουσα επιχείρηση τουριστικού συγκροτήματος αποβλέπει να διασφαλιστεί το αναβαθμισμένο περιβάλλον της συγκεκριμένης έκτασης και της χρήσης της, μια και αυτό συνάδει και με το συμφέρον της τουριστικής μονάδας.

Η επένδυση στο συγκρότημα Λαγονησίου είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις της χώρας, έχει κριθεί ότι είναι από τις καλύτερες διεθνώς και προάγει τον τουρισμό και την εθνική οικονομία, εξασφαλίζοντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Αναβαθμίζει παράλληλα δεσμευτικά βάσει των όρων της σύμβασης το περιβάλλον για τους κατοίκους της περιοχής και επιπλέον αποδίδει οικονομικά οφέλη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ των 400.000 ευρώ ετησίως.

Κατά συνέπεια δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανησυχία για την τύχη της συγκεκριμένης ελεύθερης έκτασης. Εξασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντα και οι ανάγκες των πολιτών για ελεύθερη χρήση και αξιοποίηση μιας αναβαθμισμένης πλέον έκτασης, σταθερά στην κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους, με σαφή επιπλέον επίσημη εγγύηση της Πολιτείας για την αποτροπή οποιασδήποτε παρέμβασης τρίτου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024