Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΠροσπάθειες για την προώθηση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων

Προσπάθειες για την προώθηση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων

Επτά μεγάλες ξένες και ελληνικές επενδύσεις επιχειρεί να ξεμπλοκάρει η επιτροπή των γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομίας υπό τον κ. Γ. Ζανιά, γ.γ. του υπουργείου…

Επτά μεγάλες ξένες και ελληνικές επενδύσεις επιχειρεί να ξεμπλοκάρει η επιτροπή των γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομίας υπό<...> τον κ. Γ. Ζανιά, γ.γ. του υπουργείου.

Πρόκειται κυρίως για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, στην Κρήτη, την Κεφαλονιά, τη Σαντορίνη, την Αττική και την Κέρκυρα. Τα προβλήματα των επενδύσεων εστιάζονται κυρίως σε γραφειοκρατικά κωλύματα αδειοδοτήσεων, χωροθετήσεων, περιβαλλοντικών μελετών, εγκρίσεων αρχαιολογικών υπηρεσιών κ.λπ.

Αναλυτικά, στην επιτροπή θα συζητηθούν οι παρακάτω επενδύσεις:

  • Νομός Ηρακλείου (δήμος Λάμπης), τουριστική επένδυση προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ σε έκταση 1.600 στρεμμάτων. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο νησί, από την κυπριακή εταιρεία Εmerald.
  • Κυκλάδες, τουριστική επένδυση 290 κλινών στη Σαντορίνη, από τη Μaris Ηotels.
  • Σητεία Κρήτης, επένδυση της Loyal Ward σε έκταση 20.000 στρεμμάτων. Η επένδυση έχει απασχολήσει ξανά την Επιτροπή των γενικών γραμματέων, η οποία επανέρχεται για το ξεμπλοκάρισμα συμπληρωματικών έργων.
  • Στο Λαγονήσι εξετάζονται συμπληρωματικές επενδύσεις της “Αττικός Ήλιος”.
  • Στην Κεφαλονιά προωθείται επένδυση 88 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τουριστικού θέρετρου στο νησί Αρκούδι από την ελληνική εταιρεία “Αrkoudi Ιsland”.
  • Στην Αττική εξετάζεται η επένδυση από την εταιρεία “Κira island” ύψους 80 εκατ. ευρώ.
  • Τέλος στην Κέρκυρα προωθείται ολλανδική επένδυση για την κατασκευή golf resort.

Επίσης, στην επιτροπή αναμένεται να συζητηθούν και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επενδύσεις αιολικών πάρκων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024