Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαβεβαιώσεις ότι η πρόσβαση στις παραλίες παραμένει ελεύθερη για όλους τους πολίτες

Διαβεβαιώσεις ότι η πρόσβαση στις παραλίες παραμένει ελεύθερη για όλους τους πολίτες

Ομάδα δημοτών των Καλυβίων διαδήλωσαν χθες έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης αντιδρώντας στην παραχώρηση, όπως υποστηρίζουν, από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) παραλίας του Λαγονησίου στον Ομιλο Μαντωνανάκη (ξενοδοχείο Grand Resort Lagonisi)…

Ομάδα δημοτών των Καλυβίων διαδήλωσαν χθες έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης αντιδρώντας στην παραχώρηση, όπως υποστηρίζουν, από<...> τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) παραλίας του Λαγονησίου στον Ομιλο Μαντωνανάκη (ξενοδοχείο Grand Resort Lagonisi).

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Καλυβίων Πέτρου Φιλίππου και βουλευτές της περιοχής, επιτροπή επισκέφτηκε τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Τάσος Χωμενίδης και ο ΓΓ Τουρισμού Κ. Μποτόπουλος, ενώ την υποστήριξη στους δημότες Καλυβίων εκδήλωσε με την παρουσία του και ο Μανώλη Γλέζος.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζεται ότι ο υφυπουργός Δ. Γεωργακόπουλος παρείχε τη διαβεβαίωση στους δημότες ότι η πρόσβαση στις παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους, καθώς αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα τους. Διευκρίνισε επίσης ότι η σύμβαση ΕΤΑ-ομίλου Μαντωνανάκη δεν προβλέπει κάτι διαφορετικό. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου υποστήριξε ότι έγινε το πρώτο θετικό βήμα για την διευθέτηση του ζητήματος κάνοντας λόγο για την πρώτη υποχώρηση από πλευράς υπουργείου. Οπως τόνισε ο δήμαρχος, υπήρξε δέσμευση από τον υφυπουργό αλλά και από τον υπουργό Ανάπτυξης ότι η παραλία είναι και θα παραμείνει ελεύθερά προσβάσιμη για όλο τον κόσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024