Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ ακρίβεια απομακρύνει Ολλανδούς και Αυστριακούς τουρίστες από την Ελλάδα

Η ακρίβεια απομακρύνει Ολλανδούς και Αυστριακούς τουρίστες από την Ελλάδα

Στα πλαίσια των προσπαθειών για τη στήριξη του τουριστικού ρεύματος από τις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης προς τα νησιά του νομού Κεφαλληνίας, ο νομός συμμετείχε στις τουριστικές εκθέσεις […]

Στα πλαίσια των προσπαθειών για τη στήριξη του τουριστικού ρεύματος από τις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης προς τα νησιά του<...> νομού Κεφαλληνίας, ο νομός συμμετείχε στις τουριστικές εκθέσεις Vakantiebeurs της Ουτρέχτης και Ferien της Βιέννης, μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Όπως τόνισε στο νέο πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Νίκο Δημάδη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας – Ιθάκης και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Σπύρος Γαλιατσάτος “διαπιστώθηκε διστακτικότητα για αγορά τουριστικών πακέτων από το καταναλωτικό κοινό των αγορών αυτών, τόσο προς την χώρα μας, όσο και προς άλλες ανταγωνίστριες χώρες, ιδίως της ευρωζώνης. Παρότι το πολυπληθές κοινό εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη χώρα μας και τα νησιά μας, εκφράστηκαν και παράπονα για την αλματώδη αύξηση του κόστους ζωής. Πραγματικά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος, “ενώ τα προηγούμενα χρόνια η Ολλανδία και η Αυστρία μας φαίνονταν πανάκριβες, τώρα μας φάνηκαν πάμφθηνες, γιατί ακριβύναμε εμείς. Δηλαδή ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας εκτός από τις φυσικές της ομορφιές που ήταν το φθηνό ποτό και φαγητό αποτελεί πλέον παρελθόν. Ιδιαίτερο δέος για παραπάνω αύξηση τιμών, στον καταναλωτή ώστε να επιτείνεται η διστακτικότητα του για αγορά τουριστικού πακέτου προς τη χώρα μας είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων. Δηλαδή θεωρούν, ότι λόγω του γεγονότος αυτού, θα αυξηθούν και άλλο οι τιμές, ή αν θέλετε η `αρπακτή`“.

“Έτσι προκύπτει ότι είναι επιτακτική ανάγκη, να συμπεριληφθεί στην επικοινωνιακή στρατηγική της χώρας η σταθεροποίηση των τιμών, αλλά εφόσον αυτό εφαρμοσθεί στην πραγματικότητα. Διαφορετικά μας περιμένει η δυσκολότερη τουριστική χρονιά των τελευταίων χρόνων, τη στιγμή μάλιστα που προσδοκούμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιφέρουν αλματώδη αύξηση στον τουρισμό μας”.

Εκτός από τον κ. Γαλιατσάτο ο νομός εκπροσωπήθηκε και από τον τουριστικό πράκτορα κ. Κίμωνα Γασπαράτο μέλος του ΔΣ της ΕΤΑΠΚΙ. Οι εκπρόσωποι ήρθαν σε επαφή με tour operators από τις χώρες αυτές και με αρκετούς δημοσιογράφους ενώ διερευνήθηκε η συνεργασία με γραφεία Δημοσίων Σχέσεων που θα γίνει μέσω της ΕΤΙΝ ΑΕ για όλα τα Ιόνια Νησιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024