Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΝΟ: Πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της ελληνικής κρουαζιέρας

ΠΝΟ: Πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της ελληνικής κρουαζιέρας

Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον τομέα των κρουαζιερόπλοιων, τόνισε εχθές ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννης Χαλάς σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας για το πρόβλημα […]

Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον τομέα των κρουαζιερόπλοιων, τόνισε εχθές ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας<...> (ΠΝΟ) Γιάννης Χαλάς σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας για το πρόβλημα της εταιρίας Royal Olympia Cruises (ROC) και των εργαζομένων ναυτικών σ` αυτή.

Η ΠΝΟ επισήμανε ότι δεν μπορεί να ζητηθεί από το κράτος η επιχορήγηση της ROC, ωστόσο υπογράμμισε ότι μπορεί να ζητηθεί να βρεθεί τρόπος για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των 1.500 ναυτικών. Όπως αναφέρθηκε, οι περισσότεροι έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2003, ενώ αρκετοί δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2003. Γενικότερα για το πρόβλημα της ελληνικής κρουαζιέρας εκφράσθηκε η άποψη ότι αυτή και το `φιλέτο` της Μεσογείου έχουν μπει στο μάτι ξένων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να εκμεταλλευθούν την αύξηση της τουριστικής κίνησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία υπολογίζεται στο 15% το 2004, αλλά και στα επόμενα χρόνια, λόγω της διαφήμισης της χώρας.

Το πρόβλημα, όπως είπαν, εάν χαθούν τα πλοία της ROC αλλά και της Festival Cruises, δεν θα είναι μόνο για τους εργαζόμενους στις εταιρίες, αλλά συνολικό, καθώς θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ένας πολύ μεγάλος αριθμός ναυτιλιακών οργανώσεων αλλά και ελληνικά νησιά που ζουν από την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων.

Τέλος, ζητήθηκε από την πολιτεία να ξεκαθαρίσει τη θέση της αν θέλει ή όχι την ελληνική κρουαζιέρα και προτάθηκε να τεθεί στο τραπέζι το θέμα με τη συμμετοχή όλων των φορέων, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη της ναυτιλίας και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας.

Ανάλογες θέσεις με αυτές της ΠΝΟ εκφράστηκαν και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) και ζήτησε από το κράτος να εξασφαλιστούν σε πρώτη φάση περίπου 600.000 ευρώ για τη διασφάλιση των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων για τον ενάμιση μήνα που βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών.

Κατήγγειλαν εξάλλου την εταιρία ότι απέλυσε δύο υπαλλήλους που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν την άδεια άνευ αποδοχών. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΝΤ Θάνος Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ΠΑΣΕΝΤ και ΠΝΟ δεν κατάφεραν να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι για την κατάσταση που επικρατεί ευθύνη έχουν και τα συνδικαλιστικά σωματεία. Δεν συνειδητοποιήσαμε πως έρχεται καταστροφή, πρόσθεσε, και πρότεινε να κάτσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα τραπέζι, να συμφωνήσουν και να καταθέσουν μια συνολική πρόταση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024