Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντονες αντιδράσεις των ξεναγών ξεσήκωσε το πρόσφατο νομοσχέδιο

Έντονες αντιδράσεις των ξεναγών ξεσήκωσε το πρόσφατο νομοσχέδιο

Έντονη διαμαρτυρία κατά του υπουργείου Πολιτισμού εξαπέλυσαν οι διπλωματούχοι ξεναγοίστην εκπομπή Business & Travel για νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή…

Έντονη διαμαρτυρία κατά του υπουργείου Πολιτισμού εξαπέλυσαν οι διπλωματούχοι ξεναγοί<...> στην εκπομπή Business & Travel για νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Σύμφωνα με την διάταξη του εν λόγω νομοθετήματος, οι αρχαιολόγοι αποκτούν το δικαίωμα να πραγματοποιούν ξεναγήσεις.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Ξεναγών, κα Ασπασία Λακαφώση μιλώντας στο GBC, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του κλάδου της, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος αυτός ενισχύει το ήδη υπάρχον φαινόμενο της αντικατάστασης των ξεναγών από τρίτους οι οποίοι δεν διαθέτουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα. Η κα Λακαφώση συμπλήρωσε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται ταυτόχρονα το πτυχίο της Σχολής Ξεναγών του υπουργείου Ανάπτυξης δεδομένου ότι οι άνευ διπλώματος ξεναγοί ορισμένες φορές δεν αμείβονται για τις ξεναγήσεις. Πρόσθεσε δε ότι η ρύθμιση αυτή θα έχει ως συνέπεια την κατάλυση της επαγγελματικής προστασίας των ξεναγών και την αύξηση της ανεργίας, που ούτως ή άλλως μαστίζει τον κλάδο.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου σημείωσε ότι το φαινόμενο της υφαρπαγής της εργασίας των ξεναγών από ανειδίκευτους έχει λάβει τελευταία μεγάλες διαστάσεις, πλήττοντας τον τουρισμό. Και τούτο διότι, όπως τόνισε, το προϊόν των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους αυτοαποκαλούμενους ξεναγούς δεν είναι εφάμιλλο της υψηλής ποιότητας ξενάγησης που προσφέρουν οι διπλωματούχοι ξεναγοί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024