Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΑρχισε η εφαρμογή του Συστήματος Πιστοποίησης δεξιοτήτων για εκπαιδευτές Οδηγών Rafting από το ΗΑΤΤΑ

Αρχισε η εφαρμογή του Συστήματος Πιστοποίησης δεξιοτήτων για εκπαιδευτές Οδηγών Rafting από το ΗΑΤΤΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης, για πρώτη φορά στη χώρα μας, του συστήματος πιστοποίησης Οδηγών Rafting, που άρχισε να εφαρμόζει πιλοτικά ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)…

Στο πλαίσιο υλοποίησης, για πρώτη φορά στη χώρα μας, του συστήματος πιστοποίησης Οδηγών Rafting, που άρχισε να εφαρμόζει<...> πιλοτικά ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) για λογαριασμό όλων των τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο πιστοποίησης δεξιοτήτων για εκπαιδευτές Οδηγών Rafting, στον ποταμό Ταυρωπό, στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2004.

Το Rafting έχει αποκτήσει και στην Ελλάδα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια παρουσία, έναν σημαντικό κύκλο πελατών ο οποίος συνεχώς διευρύνεται και η ανάγκη για την σωστή στελέχωσή των τουριστικών γραφείων ήταν πλέον επιτακτική.

Ο HATTA και η επιτροπή Υπαίθριων Δραστηριοτήτων του, με την σημαντική αυτή πρωτοβουλία έρχεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δημιουργίας εξειδικευμένων στελεχών στο τομέα ώστε να καλυφθεί το κενό και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί και πιστοποιηθεί η ποιοτική επάρκεια των στελεχών.

Ταυτόχρονα ο ΗΑΤΤΑ αποδεικνύει στην πράξη πώς η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί άριστα να συντονιστεί ώστε να καλύψει ανάγκες υγιούς και ασφαλούς ανάπτυξης.

Στην πρώτη του εφαρμογή, το σύστημα θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2005. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και βελτιώσεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική του μορφή και να θεσμοθετηθεί σε συνεργασία με την πολιτεία.

Στο σεμινάριο, έλαβαν μέρος 63 υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα, από 21 διαφορετικές επιχειρήσεις, με την επίβλεψη και συνεργασία των 9 (από τους συνολικά 11) Εκπαιδευτές – Εκπαιδευτών του ΗΑΤΤΑ. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής η αρμόδια Ομάδα εργασίας για την εκπαίδευση των Οδηγών Rafting της επιτροπής Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων του ΗΑΤΤΑ, υπέβαλε στο Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ την πρότασή της για την ανακήρυξη των πρώτων εκπαιδευτών Rafting. Πάνω από 50 υποψήφιοι θα λάβουν την σχετική πιστοποίηση ενώ ορισμένοι θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βελτιώσουν κάποιες πτυχές των γνώσεων τους και να συμμετέχουν σε ένα νέο σεμινάριο τον Μάιο.

Οι Εκπαιδευτές Rafting σε συνεργασία με την επιχείρηση για την οποία εργάζονται, θα προτείνουν με την σειρά τους, στην αρμόδια επιτροπή του ΗΑΤΤΑ, τους Οδηγούς Rafting (που ήδη εργάζονται σαν τέτοιοι) οι οποίοι ικανοποιούν τα κριτήρια του κανονισμού του ΗΑΤΤΑ, για να λάβουν την σχετική πιστοποίηση.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα υπάρχει επιτέλους στην χώρα μας ένας ικανός αριθμός Οδηγών και Εκπαιδευτών Rafting, εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων με βάση υψηλά πανευρωπαϊκά κριτήρια και μια αδιάβλητη διαδικασία συνεχούς παραγωγής στελεχών άρτια εκπαιδευμένων σε στενή συνεργασία με τις επιχειρήσεις που τους χρειάζονται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024