Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕλλείψεις σε πολλά αεροπλάνα εντοπίζει η σουηδική υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας

Ελλείψεις σε πολλά αεροπλάνα εντοπίζει η σουηδική υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας

Περισσότερα από τα μισά αεροπλάνα που επιθεωρήθηκαν στα σουηδικά αεροδρόμια στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών παρουσίαζαν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας. […]

Περισσότερα από τα μισά αεροπλάνα που επιθεωρήθηκαν στα σουηδικά αεροδρόμια στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών παρουσίαζαν σημαντικές<...> ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας.

Από τους 261 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τυχαία σε διεθνείς πτήσεις μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων, οι 161 έφεραν στο φως προβλήματα αρκετά σημαντικά ώστε οι σουηδοί υπεύθυνοι να αποφασίσουν να έρθουν σε επαφή με τις αρχές της χώρας προέλευσης του αεροπλάνου. Και το ένα πέμπτο των αεροπλάνων χρειάστηκε να παραμείνει για λίγο στο έδαφος, σύμφωνα με τη σουηδική υπηρεσία.

Τα αεροπλάνα που παρουσίασαν προβλήματα ανήκαν σε περισσότερες από 40 εταιρίες, κυρίως χωρών του πρώην σοβιετικού συνασπισμού και της Μέσης Ανατολής, αλλά όχι μόνο. Μεταξύ των εταριών αυτών περιλαμβάνονταν οι Air China, η Austrian Airlines, η βρετανική DHL Air Ltd, η γαλλική Air Mediterranee, η Air Bosnia, η Air Iran και η Air Baltic. Η πιο συχνή έλλειψη αφορούσε πρόβλημα στο σύστημα φωτισμού έκτακτης ανάγκης των καμπινών, που υποδεικνύει τις εξόδους κινδύνου. Σε άλλες περιπτώσεις, τα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης είχαν χρόνια να ελεγχθούν. Παρά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν, καμιά από τις εταιρίες δεν διαγράφηκε από τον κατάλογο εκείνων που έχουν άδεια να πραγματοποιούν πτήσεις στη Σουηδία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024