Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΛιγοστεύουν τα παράνομα ξενοδοχεία στην Αττική ενώ τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα εξακολουθούν να είναι παράνομα

Λιγοστεύουν τα παράνομα ξενοδοχεία στην Αττική ενώ τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα εξακολουθούν να είναι παράνομα

Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία σχετικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο και ειδικότερα την υποδομή φιλοξενίας της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρουσίασε η εκπομπή Business & Travel. Αρχικά, ο […]

Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία σχετικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο και ειδικότερα την υποδομή φιλοξενίας της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων<...> του 2004, παρουσίασε η εκπομπή Business & Travel.

Αρχικά, ο γενικός διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κώστας Κατσιγιάννης επισήμανε στην εκπομπή του GBC ότι από τα 125 ξενοδοχεία που λειτουργούσαν χωρίς την άδεια του ΕΟΤ στην Αττική, μόνο τα 60 πλέον αντιμετωπίζουν την απειλή του λουκέτου. Στα ξενοδοχεία αυτά, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΟΤ έχει δοθεί παράταση 20 ημερών για να παραδώσουν στην πυροσβεστική τις απαραίτητες μελέτες ώστε να τους δοθεί η άδεια πυρασφάλειας. Όπως εξήγησε ο κ. Κατσιγιάννης στον Χάρη Ντιγριντάκη, τα περισσότερα ξενοδοχεία, είναι παλιά με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσχέρεια στην προσαρμογή τους με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις πυρασφάλειας. Για αυτό το λόγο ήταν δύσκολο να πάρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ και την άδεια. Μετά την άρση του κορεσμού, προσέθεσε ο διευθυντής του ΕΟΤ, άρχισαν σημαντικές προσπάθειες για να μπει ευταξία στον κλάδο της ξενοδοχίας, με τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Επιπλέον, ο κ. Κατσιγιάννης αναφέρθηκε και στα χιονοδρομικά κέντρα επισημαίνοντας ότι από τα 20 που λειτουργούν στην Ελλάδα τα 16 λειτουργούν σε καθεστώς παρανομίας. Εξήγησε ωστόσο ότι αυτό συμβαίνει διότι η σχετική νομοθετική διάταξη για την νομιμότητα των κέντρων έχει εκδοθεί πολύ πρόσφατα γι αυτό δεν έχουν προλάβει να εναρμονιστούν.

Στο πλαίσιο του θέματος της φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο διευθυντής Φιλοξενίας του Αθήνα 2004 κ. Σπύρος Παππάς μιλώντας στο GBC- σημείωσε ότι η διαδικασία υπογραφών συμβάσεων των ξενοδοχείων με τον Οργανισμό για τις κρατήσεις έχει ολοκληρωθεί, με συμμετοχή του 70-75% της αγοράς σε επίπεδο δωματίων. Ο κ. Παππάς εξέφρασε την προσδοκία του Αθήνα 2004 για μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζοντας ότι b<>οι κρατήσεις από πλευράς τουριστών θα κλιμακωθούν το τελευταίο 5μηνο. Και τούτο διότι όπως υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Παππάς, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η ψυχολογία του τουρίστα ο οποίος έχει εγκαταλείψει την λογική της κράτησης πολύ καιρό πριν επισκεφθεί κάποιο μέρος και προσανατολίζεται περισσότερο προς τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024