Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠτώση στις μετοχές των τουριστικών επιχειρήσεων

Πτώση στις μετοχές των τουριστικών επιχειρήσεων

Τον φόβο ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη θα προκαλέσουν βαρύ πλήγμα στον τουριστικό κλάδο όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, εκφράζουν οικονομικοί αναλυτές, μετά τις αιματηρότερες βομβιστικές […]

Τον φόβο ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη θα προκαλέσουν βαρύ πλήγμα στον τουριστικό κλάδο όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά<...> ολόκληρης της Ευρώπης, εκφράζουν οικονομικοί αναλυτές, μετά τις αιματηρότερες βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων 15 χρόνων.

Οι φόβοι αυτοί αποτυπώθηκαν και στην πορεία των τίτλων των μεγάλων τουριστικών γραφείων, αερομεταφορέων και ξενοδοχείων που σημείωσαν την Πέμπτη, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη, κατακόρυφη πτώση.

Οι μετοχές της easyJet και της Ryanair σημείωσαν απώλειες 2,5% και 1,7% αντίστοιχα, ενώ μεγάλη πτώση ίση με 7,9% σημείωσε και η μετοχή της Βritish Αirways, που κατέχει μερίδιο στον εθνικό αερομεταφορέα της Ισπανίας Ιberia (-3,7%). Η μετοχή της μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων της Ευρώπης, της γαλλικής Αccor, υποχώρησε κατά 4%, ενώ το Club Μed κατά 4,6%. Στην ίδια μοίρα βρέθηκαν και οι τουριστικοί πράκτορες, με τη μετοχή της γερμανικής ΤUΙ να υποχωρεί κατά 7,2% και της βρετανικής First Choice Ηolidays κατά 4,2%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο μεγαλύτερος φόβος των επενδυτών είναι ότι πίσω από την εκατόμβη δεν κρύβονται οι Βάσκοι αυτονομιστές της ΕΤΑ, αλλά η Αλ-Κάιντα, κι ότι η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας εναντίον των χωρών που στήριξαν τον πόλεμο στο Ιράκ.

“Η Ισπανία θα επηρεαστεί γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής και σημαντικός τουριστικός προορισμός για πολλούς Ευρωπαίους”, τονίζει σε δημοσιεύματα ο Τζέρεμι Μπάτστοουν της Fyshe Group. Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, καθώς συνεισφέρει το 12% του ΑΕΠ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024