Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Ελληνικός Τουρισμός έχει και επίσημα τον Υπουργό του

Ο Ελληνικός Τουρισμός έχει και επίσημα τον Υπουργό του

Ανέλαβαν και επίσημα τα καθήκοντά τους ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος οι οποίοι χθες το πρωί ορκίστηκαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου…

Ανέλαβαν και επίσημα τα καθήκοντά τους ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος οι οποίοι<...> χθες το πρωί ορκίστηκαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο νέος υπουργός παρέλαβε από τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα ο οποίος με τη σειρά του είχε παραλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο εντασσόταν μέχρι πρότινος ο Τουρισμός, από τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Στην τελετή παράδοσης ο τέως γενικός γραμματέας Τουρισμού Κώστας Μποτόπουλος τόνισε ότι πρέπει να προσεχθούν τα ουσιαστικά θέματα μετατροπής της γενικής γραμματείας Τουρισμού σε υπουργείο και εμφανίστηκε θετικός για την κατάσταση του ελληνικού τουρισμού ο οποίος βρίσκεται σε καλό βαθμό ανάπτυξης και υπάρχει καλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΠΑΝ. Ο κ. Μποτόπουλος τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τα θέματα του τουρισμού είτε σε θεσμικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας υπενθύμισε το σοβαρό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον Τουρισμό το οποίο εκφράζεται με τη σύσταση του υπουργείου και μία σειρά άλλων μέτρων που είχαν ανακοινωθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος με τη σειρά αφού σημείωσε ότι δέχτηκε με πολύ χαρά την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να αναλάβει το νέο υπουργείο, υπογράμμισε ότι η υπόθεση του τουρισμού είναι μια καθαρά εθνική υπόθεση όπου δεν έχουν θέσει ο κομματισμός και οι παρεμβάσεις εκείνες που θα αλλοίωναν το όραμα του. Τόνισε ότι σύντομα θα περάσει νομοσχέδιο που θα αναβαθμίσει το υπάρχον πλαίσιο και ανέφερε ότι η πολιτική της ΝΔ για τον τουρισμό υπερβαίνει τα στενά υπηρεσιακά όρια και γίνεται μια πολιτική ανάπτυξης, η οποία στοχεύει στη διεθνή προβολή της χώρας, στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που προβάλλουν από τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και στο μεταολυμπιακό τοπίο.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του ΕΟΤ ότι θα διασφαλιστούν πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και έκανε λόγο για τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού. Αναφερόμενος στην περιουσία του ΕΟΤ τόνισε ότι “θα διαχειριστούμε με διαφάνεια, εντιμότητα και υπευθυνότητα την περιουσία του ελληνικού λαού, μέρος της οποίας βρίσκεται και στις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου Τουρισμού”.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα που παραβρέθηκαν στην τελετή τόνισε ότι μια καινούρια εποχή ξεκινάει για τον ελληνικό τουρισμό, με συγκεκριμένο στρατηγικό άξονα, ζητώντας ταυτόχρονα και τη συνεργασία τους. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε επίσης ότι πρώτη προτεραιότητα της νέας τουριστικής ηγεσίας είναι η ανατροπή της εικόνας της Ελλάδας ως χώρας ακριβού προορισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος γνωρίζει τα θέματα του τουρισμού από τη θέση του τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι ο τουρισμός θα αποτελέσει προμετωπίδα της αναπτυξιακής προσπάθειας της νέας κυβέρνησης με βασικό στόχο συνεχή τουριστική κίνηση επί 12 μήνες το χρόνο. Τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται επαναπροσανατολισμό της τουριστικής πολιτικής και νέα τουριστική ταυτότητα και στόχος της νέας ηγεσίας του τουρισμού θα είναι να επιδιωχθεί, μεταξύ άλλων, η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και ταυτόχρονα θα εξασφαλισθεί ένα υγιές πεδίο ανταγωνισμού.

Παρόν στην χθεσινή τελετή παράδοσης ήταν και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νίκος Δημάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Τάσος Χωμενίδης.

Το νεοσύστατο υπουργείο Τουρισμού θα συστεγάζεται προσωρινά με το υπουργείο Ανάπτυξης έως ότου στεγασθεί σε δικό του σύγχρονο κτίριο, όπου σχεδιάζεται να συστεγαστούν και άλλοι τουριστικοί φορείς (ΕΟΤ, ΕΤΑ κλπ).

Χθες το απόγευμα επίσης ο νέος υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο, τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλο, τον πρώην γενικό γραμματέα Τουρισμού Κώστα Μποτόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΟΤ Νίκο Δημάδη, αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑ Τάσο Χωμενίδη.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση, ήταν μια πολύ χρήσιμη, ενδιαφέρουσα και ειλικρινή ενημέρωση υπογραμμίζοντας ότι “σε αυτό το νέο ξεκίνημα χρειαζόμαστε και την εμπειρία και την γνώση”. Ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης άφησε πίσω του τις καλύτερες των εντυπώσεων και πολλά θέματα πάνω στα οποία θα στηριχθεί και η πολιτική της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του Δημήτρη Αβραμόπουλου τόνισε ότι η δουλειά, η οποία διαμορφώθηκε, είναι μια καλή βάση για τη νέα κυβέρνηση. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θα υπάρξει συναίνεση στα θέματα τουρισμού αναφέρθηκε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024