Τελευταία νέα
ΑρχικήLufthansa και United ενισχύουν οικονομικά αεροπορική εταιρία της συμμαχίας

Lufthansa και United ενισχύουν οικονομικά αεροπορική εταιρία της συμμαχίας

Η Deutsche Lufthansa AG και η United Airlines χρηματοδοτούν την Air Canada σε μια τους προσπάθεια για να αποτρέψουν την εξαγορά της από την Onex Corp. σύμφωνα με πρόταση της […]

Η Deutsche Lufthansa AG και η United Airlines χρηματοδοτούν την Air Canada<.> σε μια τους προσπάθεια για να αποτρέψουν την εξαγορά της από την Onex Corp. σύμφωνα με πρόταση της Onex Corp. που έγινε στις 24 Αυγούστου 1999. Η Deutsche Lufthansa AG χορηγεί το ποσό των 290 εκατ. καναδικών δολαρίων, από τα οποία τα 140 εκατ. θα καλύψουν δάνεια της Air Canada, ενώ υπόλοιπα 150 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση. Το συνολικό ύψος του πακέτου των μέτρων ενίσχυσης της Air Canada ανέρχεται σε 730 εκατ. καναδικά δολάρια. Το πακέτο των μέτρων θα εξασφαλίσει παράλληλα την περαιτέρω συμμετοχή της Air Canada στην Star Alliance της οποίας αποτελεί και ιδρυτικό μέλος.
Επίσης, αποφασίστηκε η παράταση της διάρκειας ισχύος του συμβολαίου μεταξύ της Lufthansa και της Air Canada μέχρι το έτος 2009. Οι ενέργειες της Lufthansa έχουν ήδη εγκριθεί από την ελεγκτική επιτροπή της ενώ η United Airlines αποφάσισε να λάβει αντίστοιχα μέτρα.
Ο πρόεδρος της Lufthansa κ. Jurgen Weger δήλωσε από την Φρανκφούρτη ότι από τις σημερινές αποφάσεις δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση και στους εργαζόμενους της Air Canada να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον της εταιρίας τους σαν δυναμικό και ανεξάρτητο μέλος της συμμαχίας Star Alliance.
Η αντιπρόταση της Air Canada περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επαναπόκτηση των μετοχών της και την διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου από την Canadian Airlines. Στην περίπτωση που η Air Canada αποφασίσει, κατά την διάρκεια του ετήσιου γενικού συμβουλίου της στις 8 Νοεμβρίου, να αποδεχθεί την πρόταση της Onex τότε θα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στην Lufthansa και στην United Airlines το σύνολο των χρημάτων που της έχουν χορηγήσει.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024