Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓκίνης: Αδικες οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τους Έλληνες ξεναγούς

Γκίνης: Αδικες οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τους Έλληνες ξεναγούς

Αδίκως δημιουργήθηκε αρνητική εικόνα για τους Έλληνες ξεναγούς από το δημοσίευμα της εφημερίδας `ΤΑ ΝΕΑ` όπου απομονώθηκε, με εσφαλμένη μάλιστα διατύπωση, φράση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών…

Αδίκως δημιουργήθηκε αρνητική εικόνα για τους Έλληνες ξεναγούς από το δημοσίευμα της εφημερίδας `ΤΑ ΝΕΑ` όπου<...> απομονώθηκε, με εσφαλμένη μάλιστα διατύπωση, φράση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α) Σπύρου Γκίνη όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του προς την εφημερίδα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίνης απευθυνόμενος προς τον συντάκτη του ρεπορτάζ της εφημερίδας διευκρινίζει τα εξής:

“Αγαπητέ κύριε Βαρδέλη, από την ιδιαίτερα εκτεταμένη συζήτηση μας σχετικά με τις σχολικές εκδρομές απομονώθηκαν πιστεύω όχι κακοπροαίρετα, κυριολεκτικά τρεισήμισι γραμμές και ήταν φυσικό να αδικηθούν οι Έλληνες ξεναγοί από το κείμενο που διάβασα.

Πολύ πιθανόν, λόγω του δυσδιάκριτου των όρων συνοδού και ξεναγού να εκλάβατε το λεχθέν από τον υπογράφοντα ότι τα γραφεία ταξιδιών δεν ενδιαφέρονται για υπηρεσίες άλλες από την διαμονή, την ξενάγηση και την μετακίνηση των μαθητών, και ότι… `δεν αποκλείονται περιπτώσεις συνοδών να παίρνουν χαρτζιλίκι από τα νυκτερινά κέντρα ή τα εστιατόρια για την υπόδειξη τους`.

Οι συνοδοί απασχολούνται εκτάκτως από τα ταξιδιωτικά γραφεία ή εργάζονται σε αυτά και μαζί με τους συνοδούς – καθηγητές (παράκληση να μην υπάρξει και σε αυτόν τον όρο παρεξήγηση) φροντίζουν συνεχώς από την αναχώρηση μέχρι την επιστροφή των μαθητών στο χώρο του σχολείου.

Αντιθέτως η δουλειά των ξεναγών τελειώνει μετά την ξενάγηση και δεν έχει καμία σχέση με τα νυκτερινά κέντρα.

Αναμφίβολα, λοιπόν πρόκειται περί παρανόησης και σας παρακαλώ ιδιαίτερα για την δημοσίευση της παρούσης ώστε να αρθεί κάθε παρεξήγηση ή άδικη εντύπωση για τους Έλληνες ξεναγούς, οι οποίοι προσφέρουν άριστες υπηρεσίες στον εσωτερικό και τον εισερχόμενο τουρισμό, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024