Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΛιμάνια, ακτοπλοΐα, κρουαζιέρες, γιώτινγκ έχουν ελπίδες αναβάθμισης και ανάδειξης

Λιμάνια, ακτοπλοΐα, κρουαζιέρες, γιώτινγκ έχουν ελπίδες αναβάθμισης και ανάδειξης

Βελτιώσεις λιμενικών υποδομών, διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ακτοπλοΐας και ενίσχυση της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα εξήγγειλε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή…

Βελτιώσεις λιμενικών υποδομών, διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ακτοπλοΐας και ενίσχυση<...> της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα εξήγγειλε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε βελτίωση λιμενικής υποδομής με την κατασκευή επιβατικών σταθμών στα λιμάνια, ανάλογων εκείνων που υπάρχουν στα αεροδρόμια και καλύτερη σύνδεση των λιμανιών με τις τοπικές αστικές λειτουργίες. Σχετικά με τα θέματα της ακτοπλοΐας η κυβέρνηση θα φροντίσει για τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ακτοπλοΐας με τακτικά δρομολόγια καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω κρατικής επιδότησης του επιπλέον κόστους που θα προκύπτει από το μειοδοτικό διαγωνισμό της γραμμής και κατάργηση του επίναυλου του 3% που υπεβλήθη στα εισιτήρια των βιώσιμων γραμμών.

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε ενίσχυση του υποβαθμισμένου κλάδου της κρουαζιέρας και του κλάδου των τουριστικών σκαφών και δημιουργία σύγχρονων μαρίνων για ποιοτικό τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024