Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚοινή διοίκηση για την Alitalia και την KLM

Κοινή διοίκηση για την Alitalia και την KLM

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αεροπορικών εταιριών Alitalia και KLΜ, οι δύο αεροπορικές εταιρίες ξεκινούν από σήμερα να λειτουργούν κάτω από κοινή διοίκηση δημιουργώντας την Global Joint Venture. Διευθυντής της […]

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αεροπορικών εταιριών Alitalia<.> και KLΜ<.>, οι δύο αεροπορικές εταιρίες ξεκινούν από σήμερα να λειτουργούν κάτω από κοινή διοίκηση δημιουργώντας την Global Joint Venture. Διευθυντής της Passenger Joint Venture θα είναι ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος της KLM κ. Herry Essenberg του οποίου το γραφείο θα είναι στην Ρώμη. Η <Β>Passenger Joint VentureΒ>, η οποία θα είναι το αποτέλεσμα της πλήρης ένωσης των δύο αεροπορικών αερογραμμών, θα διαθέτει τρία κύρια (hub) αεροδρόμια, το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (Schiphol), του Μιλάνου (Malpensa), και της Ρώμης (Fiumicino), θα είναι από πλευράς επιβατών η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης.
Η Alitalia και η KLM εξυπηρετούν περισσότερους από 200 προορισμούς και μεταφέρουν περίπου 40 εκατ. επιβάτες.
Η Joint Venture θα διοικείται από μια Alliance Committee, η οποία θα διαμορφώσει κοινή πολιτική, και θα λειτουργεί σαν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ των διευθυντών των Joint Ventures και των δύο αεροπορικών εταιριών.
Το δεύτερο Joint Venture είναι το Cargo Joint Venture του οποίου διευθυντής θα είναι ο κ. Mario Pascucci μέχρι στιγμής αντιπρόεδρος της Alitalia Cargo, του οποίου το γραφείο θα είναι στο Άμστερνταμ με κύριο αεροδρόμιο το Schiphol.
Η συμφωνία έχει ισχύς από σήμερα, παρόλο το γεγονός ότι μερικά θέματα δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί, τα οποία και θα λυθούν στις αρχές του 2000.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024