Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜιχάλης Λιάπης : Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις σχολικές εκδρομές

Μιχάλης Λιάπης : Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις σχολικές εκδρομές

Ένας τουλάχιστον έκτακτος έλεγχος θα πραγματοποιείται σε κάθε σχολική εκδρομή από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου με στόχο την ασφαλή διακίνηση των μαθητών, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης

Ένας τουλάχιστον έκτακτος έλεγχος θα πραγματοποιείται σε κάθε σχολική εκδρομή από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου με στόχο την<...> ασφαλή διακίνηση των μαθητών, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης.

Με εγκύκλιο που έστειλε χθες ο υπουργός στις Νομαρχιακές Διοικήσεις της χώρας, ο υπουργός ζητά την εντατικοποίηση της διενέργειας οδικών ελέγχων, με ιδιαίτερη έμφαση στο διάστημα αυτό που διενεργούνται οι σχολικές εκδρομές, προκειμένου να διασφαλιστούν οι μετακινήσεις των μαθητών στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Το έγγραφο του υπουργού, στο οποίο αναφέρονται επίσης οδηγίες για τη διενέργεια ασφαλών σχολικών εκδρομών, κοινοποιήθηκε στα υπουργεία Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, στην Ομοσπονδία Τουριστικών Λεωφορείων και στην Ομοσπονδία Υπεραστικών λεωφορείων -ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών:

  • Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές γίνονται αποκλειστικά με τουριστικά λεωφορεία ενώ η μονοήμερες και με υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ.
  • Ο εντοπισμός των λεωφορείων των σχολικών εκδρομών μπορεί να γίνεται από εγκεκριμένα προγράμματα των σχολείων, που θα κοινοποιούνται υποχρεωτικά στις Νομαρχίες. Μπορεί επίσης να γίνεται και με συνεργασία εκπροσώπων των σχολείων και του υπεύθυνους των Μικτών Κλιμακίων.
  • Στη διάρκεια των ελέγχων από τα συνεργεία των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα ακόλουθα σημεία: Έλεγχος συστημάτων ασφαλείας, έλεγχος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου, καταγραφή φύλλων ταχογράφου, έλεγχος κατάστασης ελαστικών, εξέταση της άδειας οδήγησης και του ωραρίου οδηγού, εξέταση ύπαρξης και χρήσης των ζωνών ασφαλείας όπου αυτές είναι υποχρεωτικές κ.ά.
  • Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης “Αποφασίσαμε την εντατικοποίηση της διενέργειας ελέγχων στις μετακινήσεις των σχολικών εκδρομών σε όλο το διάστημα που πραγματοποιούνται. Ήδη ζήτησα από τους Νομάρχες να δραστηριοποιήσουν τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου όλων των Νομαρχιών κα να πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα πρόσθετο έλεγχο σε κάθε εκδρομή με μαθητές. Ζήτησα επίσης για το σκοπό αυτό και τη συμβολή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ώστε η εφαρμογή του μέτρου να είναι αποτελεσματική. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων, οι σχολικές εκδρομές μπορούν να γίνονται με ασφάλεια”.

    Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
    Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

    25/04/2024
    24/04/2024
    23/04/2024
    22/04/2024
    19/04/2024
    18/04/2024