Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνακατατάξεις στην παγκόσμια τουριστική σκηνή προβλέπει το WTTC

Ανακατατάξεις στην παγκόσμια τουριστική σκηνή προβλέπει το WTTC

Σημαντικές ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή τουριστική σκηνή αναμένονται τα προσεχή έτη, διαφοροποιήσεις που θα ταρακουνήσουν σημαντικά τα λιμνάζοντα νερά της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς…

Σημαντικές ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή τουριστική σκηνή αναμένονται τα προσεχή έτη, διαφοροποιήσεις που θα ταρακουνήσουν<...> σημαντικά τα λιμνάζοντα νερά της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς. Τα συμπεράσματα της συνάντησης κορυφής των 25 κρατών, μελών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε πριν από 12 ημέρες στην Ιρλανδία, αποκάλυψε η εκπομπή Business & Travel.

Ειδικότερα, ραγδαία άνοδο της παγκόσμιας βιομηχανίας του τουρισμού τα προσεχή χρόνια προέβλεψε ο πρόεδρος του WTTC (World Travel & Tourism Council) κ. Jean Claude Baumgarten, σημειώνοντας ότι αυτή θα προέλθει κυρίως από το προβλεπόμενο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Κίνας αλλά και της Ινδίας.

Ο πρόεδρος του WTTC, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εκπομπής Business & Travel, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έπειτα από μία τριετία κάμψης απορροφώνται οι κραδασμοί που προκάλεσε η παγκόσμια τρομοκρατία. Προσέθεσε ακόμη ότι είναι ανάγκη από τα κράτη της Ε.Ε. να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα στην ευρωζώνη προσδιορίζοντας το ποσοστό σε περισσότερο από 80% του συνόλου των επιχειρήσεων. Καταλήγοντας, ο κ. Baumgarten επισήμανε ότι θα αυξηθεί ο τουρισμός της τρίτης ηλικίας, ενώ η οικονομική ενίσχυση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης θα συμβάλει στην κατεύθυνση περαιτέρω ανόδου της τουριστικής κίνησης προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Reinhard Klein, αναφέρθηκε στον ολοένα εντεινόμενο ανταγωνισμό, οριοθετώντας στις προτεραιότητες της Ε.Ε. για τον τουριστικό κλάδο, τη συνεχή προώθηση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος των ευρωπαϊκών χωρών και την ανάπτυξη της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, την ενίσχυση της προσβασιμότητας, με έμφαση στις διευκολύνσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την περαιτέρω ώθηση και ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του GBC ο κ. Klein υπογράμμισε την αλματώδη άνοδο που εμφανίζεται στην χρήση του internet για την επιλογή του ταξιδιού, υποστηρίζοντας ότι πλέον περισσότερο από το 30% του ευρωπαϊκού πληθυσμού ταξιδεύει πραγματοποιώντας κρατήσεις μέσω διαδικτύου. Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. αναφερόμενος στις τάσεις που επικρατούν στις διαθέσεις ενός τουρίστα, συμπλήρωσε ότι παρουσιάζεται αύξηση της ζήτησης για πολιτιστικό τουρισμό, ενώ ανακοίνωσε την έκδοση από πλευράς Ε.Ε. συνοπτικού οδηγού για την προσβασιμότητα. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η Agenda 21 για την προστασία του περιβάλλοντος που αφορά άμεσα τον τουρισμό θα τεθεί σε ισχύ από την Κομισιόν στο τέλος του 2007.

Στα συμπεράσματα της συνάντησης καταγράφηκε ότι πλέον κριτήριο επιλογής προορισμού για έναν τουρίστα θα είναι η ασφάλεια. Ακόμη ότι στις προτιμήσεις των τουριστών πλέον στατιστικά εντοπίζεται η διάθεση προτίμησης για ταξίδια σε μικρές πόλεις ή χωριά, ενώ κοινή διαπίστωση είναι ότι εμφανίζεται συνεχής μείωση από πλευράς τουριστών στο χρόνο των διακοπών τους. Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι όλοι οφείλουν να αναπτύξουν τουρισμό τρίτης ηλικίας, δεδομένης της διαπιστωμένης συνεχούς γήρανσης του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024