Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΣυρρικνώνεται ο κλάδος της ενοικίασης αυτοκινήτων σύμφωνα με στοιχεία της ΣΤΕΕΑ

Συρρικνώνεται ο κλάδος της ενοικίασης αυτοκινήτων σύμφωνα με στοιχεία της ΣΤΕΕΑ

Ποσοστιαία πτώση η οποία θα αγγίζει το 20% εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στο συνολικό τζίρο των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Η συρρίκνωση των κρατήσεων που παρουσιάζεται στο κλάδο του […]

Ποσοστιαία πτώση η οποία θα αγγίζει το 20% εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στο συνολικό τζίρο των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων<…> στην Ελλάδα. Η συρρίκνωση των κρατήσεων που παρουσιάζεται στο κλάδο του Rent a Car στην Αττική κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων συμβάλλει στη διόγκωση των αρνητικών μεγεθών του κλάδου, διαψεύδοντας τις αρχικές προσδοκίες για υψηλή κίνηση εκείνη την περίοδο. Την ανησυχητική αυτή διαπίστωση επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) αλλά και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας AVIS κ. Aλκης Πέττας.

Πτωτικές τάσεις της τάξεως του 5-10% εμφανίζονται σύμφωνα με τον κ. Πέττα και στην περιφέρεια, ως αντίκτυπο της αρνητικής πορείας των κρατήσεων για το 2004. Ο πρόεδρος του ΣΤΕΕΑ τόνισε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης για την πληθώρα των προβλημάτων στις επιχειρήσεις του κλάδου του ανήκει στην πολιτεία η οποία δεν έχει φροντίσει να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του χώρου.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό. Οι πελάτες λοιπόν όπως υπογραμμίζει ο κ. Πέττας που δυσκολεύονται να κινηθούν στο άγνωστο ελληνικό οδικό δίκτυο δεν μπορούν τελικά να εξυπηρετηθούν γεγονός που ζημιώνει σημαντικά τον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτου.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΣΤΕΕΑ κατήγγειλε στην εκπομπή του GBC την ύπαρξη περίπου 600-700 επιχειρήσεων Rent a car που λειτουργούν υπό καθεστώς παρανομίας, οι οποίες αλώνουν τον κλάδο και υφαρπάζουν κομμάτι της εργασίας των νόμιμων επιχειρήσεων. Επισήμανε ακόμη ότι και πολλές από τις νόμιμες επιχειρήσεις δεν τηρούν τις προδιαγραφές καταλληλότητας, αφήνοντας αιχμές εναντίον της πολιτείας ότι εθελοτυφλεί.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της AVIS ο κ. Πέττας σημείωσε ότι η εταιρία παρουσιάζει ανοδική πορεία, με ρυθμό ανάπτυξης ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 12-18%. Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το καθεστώς που επικρατεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τα ενοίκια είναι υπερβολικά και δεν υπάρχει φυλασσόμενο πάρκινγκ για τα οχήματα της εταιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024