Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙνστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε στο Ρέθυμνο

Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε στο Ρέθυμνο

Επιχειρηματίες και επιστήμονες του Νομού Ρεθύμνου και της Κρήτης ίδρυσαν το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΕΠ) το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. […]

Επιχειρηματίες και επιστήμονες του Νομού Ρεθύμνου και της Κρήτης ίδρυσαν το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας<...> (ΙΝΑΕΠ) το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Σκοπός του ΙΝΑΕΠ είναι η παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας στον νομό Ρεθύμνου, της ανταγωνιστικότητας, της τοπικής και κοινωνικής οικονομίας, της ανεργίας, της απασχόλησης, της ανάπτυξης, των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων, της στήριξης των ντόπιων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των επενδύσεων, την διάχυση της πληροφορίας σχετικά με τα παραπάνω θέματα, η προαγωγή των εξαγωγών, η προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας, η στήριξη συμβουλευτικά νέων επιχειρηματιών, η συμβουλευτική στήριξη των επιχειρήσεων, η εξαγωγή δεικτών για τα μεγέθη ανεργίας, οικονομίας, απασχόλησης κλπ, η παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο για τα αναφερθέντα θέματα σκοπών, η γνωμοδότηση τοπικών πολιτικών φορέων για τα θέματα επιχειρηματικότητας, η έρευνα των προβλημάτων ειδικά των τουριστικών επιχειρήσεων και των επιχ/σεων γεωργικής μεταποίησης και εμπορίας.

Στόχοι και μέθοδοι: Ανάλυση, Καταγραφή, Παρακολούθηση, Έρευνα, Πρόβλεψη, Μελέτη στοιχείων Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων (ιδιωτικών και δημοσίων), Ανεργίας, Απασχόλησης, Τοπικής Οικονομίας, Κοινωνικής Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομιών, Ανάπτυξης, Εξαγωγών, στοιχεία τομέων Βιοτεχνίας, τομέα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τομέα γεωργίας, τομέα τουρισμού και γενικότερα αναπτυξιακές πολιτικές και στρατηγικές.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες των επιχειρηματιών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών τους και για την πρόβλεψη των οικονομικών τάσεων.

Φιλοδοξία μας είναι η δημιουργία ενός περιφερειακού, συμβουλευτικού και υποστηρικτικού κόμβου ανάπτυξης που θα διατυπώνει προτάσεις αναπτυξιακού περιεχομένου για το νομό Ρεθύμνου.

Τελικός στόχος να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον σχεδιασμό αναπτυξιακής πολιτικής στον νομό μας από τους πολιτικούς – κοινωνικούς φορείς καθώς και συμβουλευτικό όργανο στην άσκηση πολιτικών δράσεων και προσέλκυσης ιδιωτικών και δημοσίων χρηματοδοτήσεων, επενδύσεων και έργων.

Την προσπάθεια αυτή, που ξεκινά ως πρωτοβουλία καταξιωμένων επιχειρηματιών, την πλαισιώνουν και τη στηρίζουν πολλοί επιστήμονες που θα προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους αφιλοκερδώς για την προώθηση των στόχων του ΙΝΑΕΠ.

Κύριοι συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι: Γιάννης Γ. Φραγάκης επιχειρηματίας, Γιάννης Χ. Παπατζανής σύμβουλος επιχειρήσεων και επενδύσεων και Γιώργος Ξανθός Δρ. οικονομολόγος.

Το Ινστιτούτο διοικείται από διοικούσα επιτροπή στην οποία μετέχουν οι προαναφερθέντες καθώς και από επιστημονικό συμβούλιο στο οποίο μετέχουν καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΑΤΕΙ- Κρήτης και άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Μέλη μπορούν να γίνουν επίσης όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν καθώς και επιστήμονες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024