Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιαμάχη Παπουτσή – Κεφαλογιάννη για την για την κατάργηση του ορίου ηλικίας στην ακτοπλοΐα

Διαμάχη Παπουτσή – Κεφαλογιάννη για την για την κατάργηση του ορίου ηλικίας στην ακτοπλοΐα

Επίθεση στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη εξαπέλυσε ο συντονιστής του θεματικού κύκλου Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου “περί κατάργησης του ορίου ηλικίας των επιβατηγών πλοίων”…

Επίθεση στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη εξαπέλυσε ο συντονιστής του θεματικού κύκλου Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ<...>, Χρήστος Παπουτσής με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου “περί κατάργησης του ορίου ηλικίας των επιβατηγών πλοίων”.

“Η Ν.Δ μέρα με τη μέρα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο και την εξάρτησή της από τα οικονομικά συμφέροντα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μείωσε το όριο ηλικίας των επιβατηγών πλοίων, συγκρουόμενη αποφασιστικά με όσους επιχείρησαν το οικονομικό κέρδος εις βάρος της ασφάλειας των ναυτικών και των επιβατών, της αποτελεσματικής, σύγχρονης, ταχείας και εύρυθμης λειτουργίας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών”, σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Παπουτσής.

“Οι δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη για την επαναφορά των γηρασμένων πλοίων σηματοδοτούν για την ακτοπλοϊα μας μια πορεία στο παρελθόν που παραμένει ακόμη νωπό στις μνήμες των ναυτικών, των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και των τουριστών. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη γνώμη των συνδικάτων των ναυτεργατών, των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της παράκτιας Ελλάδας και, φυσικά, τη σχετική συζήτηση στη Βουλή”, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παπουτσής.

Με τη σειρά του ο κ. Κεφαλογιάννης απαντώντας στην επίθεση του κ. Παπουτσή δήλωσε ότι “Σε περίοδο κατά την οποία είναι πανθολογουμένως γνωστό, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βρίσκεται σε εσωστρέφεια και μεγάλη εσωτερική κρίση, από κεκτημένη ταχύτητα και αντιπολιτευτικό οίστρο ο κ. Χρήστος Παπουτσής, προσπαθεί με αγωνία να δημιουργήσει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο κ. Κεφαλογιάννης μίλησε ξεκάθαρα “Θέλουμε να εφαρμόζουμε τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας, το όριο ηλικίας νομίζω ότι είναι παρεπόμενο” και συνέχισε, “Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η ασφάλεια των πλοίων και βεβαίως των επιβατών και των εμπορευμάτων. Γι` αυτό θα τηρήσουμε όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες, οι οποίες αναφέρονται στην ασφάλεια των πλοίων. Όπως η οδηγία της Ε.Ε. 98/18 και η συμφωνία της Στοκχόλμης.

Όσον αφορά στους υπαινιγμούς του κ. Χρήστου Παπουτσή, “για εξαρτήσεις” από “οικονομικά συμφέροντα”, φαίνεται πως εξ` ιδίων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κρίνει τα αλλότρια.

Ατυχής επίσης, είναι η αναφορά του κ. Χρήστου Παπουτσή για “νωπές μνήμες”, για την κατάσταση της ακτοπλοΐας στο πρόσφατο παρελθόν, αφού επαναφέρει στο προσκήνιο τις τραγικές στιγμές του ναυαγίου του Σαμίνα το μοιραίο εκείνο βράδυ, επί υπουργίας του. Υπενθυμίζοντας τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για την κατάσταση της ακτοπλοΐας.Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024