Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτόχοι και προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού

Στόχοι και προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού

“Η τουριστική ανάπτυξη συντελέστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα με ταχείς ρυθμούς και βασίστηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο μαζικός τουρισμός έγινε το κυρίαρχο προϊόν της τουριστικής μας βιομηχανίας”…

“Η τουριστική ανάπτυξη συντελέστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα με ταχείς ρυθμούς και βασίστηκε στην ιδιωτική<...> πρωτοβουλία. Ο μαζικός τουρισμός έγινε το κυρίαρχο προϊόν της τουριστικής μας βιομηχανίας”, δήλωσε ο υφυπουργός τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Σάμο.

“Η αναποτελεσματικότητα στήριξης αυτού του μοντέλου από τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και η υπερεκμετάλλευση των τουριστικών πόρων συνετέλεσαν έτσι ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια της ανάπτυξής του όπως τα βιώσαμε την προηγούμενη εικοσαετία”, είπε στην συνέχεια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λιάσκου το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε πολυεπίπεδους στόχους, δίνοντας λύσεις σε μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα διαμορφώνοντας παράλληλα ένα νέο σχήμα που δίνει τη δυνατότητα στις μέχρι σήμερα πολυδιασπασμένες κρατικές υπηρεσίες Τουρισμού να ενταχθούν κάτω από μια ομπρέλα.

“Επανασχεδιάζουμε την προβολή, δημιουργούμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο απλοποίησης επιχειρηματικότητας. Δημιουργούμε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τουριστική εκπαίδευση. Αναπτύσσουμε ειδικές μορφές τουρισμού” ανέφερε στους φορείς της Σάμου ζητώντας τη συνεργασία τους ώστε ο πιο δυναμικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας να έχει τη θέση που του αξίζει, να δώσει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και να γίνει η προμετωπίδα της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας.

Στα πλαίσια των συναντήσεων του με τον βουλευτή, το νομάρχη και τους δημάρχους της Σάμου, ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε και στην μέχρι σήμερα λειτουργία της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) λέγοντας ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει κινηθεί σχεδόν σ` όλες τις υποθέσεις της ΕΤΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος και πολλοί άλλοι είναι ήδη κατηγορούμενοι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024