Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤο νομαρχιακό συμβούλιο Πειραιά στηρίζει τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Ζέας

Το νομαρχιακό συμβούλιο Πειραιά στηρίζει τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Ζέας

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Πειραιά, σε πρόσφατη του συνεδρίαση αποφάσισε να απορρίψει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που κατέθεσε η εταιρία για το έργο “Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμένα […]

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Πειραιά, σε πρόσφατη του συνεδρίαση αποφάσισε να απορρίψει την<...> Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που κατέθεσε η εταιρία για το έργο “Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμένα τουριστικών σκαφών Ζέας”.

Σύμφωνα με την απόφαση, η μελέτη που είχε υποβληθεί δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους και αναμένεται να προξενήσει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον κατά τη φάση της κατασκευής του έργου, αλλά και της λειτουργίας του.

Όπως αποφασίστηκε, η Νομαρχία διατύπωσε ήδη αίτημα προς την κυβέρνηση για ακύρωση της σύμβασης μεταξύ της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων Α.Ε. και της ιδιωτικής εταιρίας Μαρίνα Ζέας Α.Ε. Παράλληλα ζήτησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ να μην εκδώσει έως τότε απόφαση έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς πρόκειται για ζήτημα γενικότερου δημόσιου συμφέροντος με τεράστιες επιπτώσεις στον ευρύτερο χώρο, σε ιδιωτικά συμφέροντα και στο κοινωνικό σύνολο.

Σε περίπτωση που το ΥΠΕΧΩΔΕ εγκρίνει τη Μελέτη, η Νομαρχία Πειραιά θα προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωσή της.

Η Νομαρχία Πειραιά, θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες των κατοίκων και είτε θα διεξαχθεί πειραϊκό δημοψήφισμα είτε θα συνεχισθεί η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών.

Ανάπλαση-Πρωτοβουλία Νομάρχη

Επίσης η Νομαρχία με πρωτοβουλία του Νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, θα αρχίσει διαδικασίες προκειμένου να περιέλθει ο χώρος στην Αυτοδιοίκηση με στόχο την ανάπλασή και απόδοσή του στους κατοίκους, ενώ στις 5 Ιουνίου Ημέρα για το Περιβάλλον θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Πασαλιμάνι, που θα έχουν τη μορφή διαμαρτυρίας και στόχο τη διασφάλιση του κοινόχρηστου χαρακτήρα των χώρων της περιοχής, όπως είναι η ΧΡΩΠΕΙ, η ΚΥΔΕΠ, τα λιπάσματα.

Στο μεταξύ, ο Νομάρχης, τόνισε ότι “η Νομαρχία θα συμμετάσχει στην Παμπειραϊκή Κίνηση που θα δημιουργηθεί” και κάλεσε να συμμετάσχουν σε αυτή και όλοι οι φορείς του Πειραιά.

Τέλος ο κ. Μίχας υπογράμμισε ότι “η Νομαρχία θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις τον αγώνα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ταυτόχρονα θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των κατοίκων της περιοχής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024