Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΑνάστατη η ομογένεια της Αυστραλίας για την επίμαχη ταξιδιωτική σύσταση

Ανάστατη η ομογένεια της Αυστραλίας για την επίμαχη ταξιδιωτική σύσταση

Η επίμαχη ‘ταξιδιωτική σύσταση’ κατά της Ελλάδος έχει δημιουργήσει πολλαπλά αρνητικά συναισθήματα στους ομογενείς της Αυστραλίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εθνικών εκλογών στην χώρα. Ο […]

Η επίμαχη ‘ταξιδιωτική σύσταση’ κατά της Ελλάδος έχει δημιουργήσει πολλαπλά αρνητικά συναισθήματα στους ομογενείς της Αυστραλίας, οι οποίοι<...> κάνουν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εθνικών εκλογών στην χώρα. Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Φυσικών Πόρων της Βικτόρια, Φάνος Θεοφάνους παρενέβη με τοποθέτησή του στην πολιτειακή βουλή επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη και άδικη επίθεση κατά της χώρας μας.

“Με το να αναφέρεται συνεχώς στο θέμα της τρομοκρατίας η συντηρητική κυβέρνηση του Τζον Χάουαρντ προσπαθεί να πάρει ψήφους στις εκλογές δημιουργώντας κλίμα φοβίας και αυτό είναι λάθος”, επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΜΠΕ ο κ. Θεοφάνους. “Η έκδοση της ταξιδιωτικής σύστασης είναι άδικη και προσβλητική για την Ελλάδα, για το Ολυμπιακό Κίνημα, αλλά και για όλους τους Αυστραλούς που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σκοπεύω άμεσα να έρθω σε επαφή με τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας για να τους διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι κάτι σπουδαίο γίνεται στην Ελλάδα, όπου μετά από χιλιάδες χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην κοιτίδα τους”.

Ο κ. Θεοφάνους, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον Αύγουστο, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι είναι ένας από τους ασφαλέστερους τόπους σε όλο τον κόσμο για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. “Ποιος θα έλεγε παλαιότερα ότι δεν ήταν ασφαλής τόπος η Νέα Υόρκη, το Μπαλί, ή η Μαδρίτη. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δαπανούνται τεράστια ποσά για την ασφάλεια, τρεις φορές περισσότερο από αυτά της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ”.

Στο ‘πόδι’ η Ελληνική κοινότητα του Σύδνεϊ

Aμεση είναι και η κινητοποίηση της Ελληνικής Κοινότητας του Σίδνεϊ, που από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού. Όπως είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Αγγελόπουλος την ερχόμενη Δευτέρα η κοινότητα του Σίδνεϊ και η κοινότητα της Μελβούρνης θα στείλουν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον Αυστραλό ΥΠΕΞ.

“Η έκδοση της παρούσας ταξιδιωτικής σύστασης, όπως και η προηγούμενη που είχε ανακληθεί, είναι ανεύθυνη, επιπόλαιη, αβάσιμη και αδικαιολόγητη, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος. “Φυσικά και έχει το δικαίωμα η Αυστραλιανή κυβέρνηση να προστατεύει τους πολίτες της, όμως δεν μπορεί να διογκώνει τα πράγματα κατ’ αυτόν τον τρόπο. Στηριζόμαστε και στην θέση της ΔΟΕ για την έκδοση της ταξιδιωτικής σύστασης. Προφανώς κάποιοι άλλοι λόγοι και σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από την ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της χώρας μας, που είναι φιλήσυχη και έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν με τη διοργάνωση πολλών μεγάλων εκδηλώσεων”. Εκτιμά πάντως ότι οι επιθέσεις του Αυστραλιανού Τύπου ειδικά τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν απήχηση στους Αυστραλούς και δεν θα τους αποτρέψουν να έρθουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024