Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτάσιμη… η τουριστική κίνηση με φαινόμενα κερδοσκοπίας στα ξενοδοχεία

Στάσιμη… η τουριστική κίνηση με φαινόμενα κερδοσκοπίας στα ξενοδοχεία

Η Ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για τη στασιμότητα της φετινής τουριστικής κίνησης παρά τις έντονες ανησυχίες των τουριστικών φορέων – ξενοδόχων για μείωση των αφίξεων παρά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος με χθεσινές δηλώσεις του προέβλεψε ότι…

Η Ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για τη στασιμότητα της φετινής τουριστικής κίνησης παρά<...> τις έντονες ανησυχίες των τουριστικών φορέων – ξενοδόχων για μείωση των αφίξεων παρά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος με χθεσινές δηλώσεις του προέβλεψε ότι η τουριστική κίνηση θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα χωρίς αυτό να είναι ικανοποιητικό. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι πρέπει να διαμορφωθεί τουριστική στρατηγική για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, μεταξύ άλλων επειδή δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες που θα συνέδεαν τους Ολυμπιακούς με το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Λιάσκος, η κυβέρνηση ξεκίνησε νέα διαφημιστική καμπάνια και ο υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με ξένους Tour Operators, ενώ συνεχίζονται και οι επισκέψεις του σε περιοχές της Ελλάδας, με επόμενες στάσεις την Κέρκυρα και την Χαλκιδική.

Μηχανισμοί ελέγχου στα ξενοδοχεία

Με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διενεργούν ελέγχους ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, που παρατηρούνται ειδικά στον κλάδο της Ξενοδοχίας. Ερωτώμενος για τις υψηλές τιμές ορισμένων ξενοδοχείων, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι το πρόβλημα έχει διογκωθεί πέρα από τις πραγματικές του διαστάσεις, καθώς αφορά μόνο το 10% των ξενοδοχείων της Αττικής -το υπόλοιπο 90% έχει υπογράψει συμβόλαια με την Αθήνα 2004. Μάλιστα, από αυτό το 10%, είπε ο κ. Λιάσκος, μόλις το 5% έχει προβεί σε υπέρογκες αυξήσεις. Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα επιτρέψουν να διασυρθεί η χώρα μας.

Επικοινωνιακή πολιτική και κώδικας συμπεριφοράς

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της νέας ηγεσίας, ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι η σύνταξη του νομοσχεδίου για τον τουρισμό βρίσκεται στην τελική ευθεία. Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού έχει αναμορφωθεί και η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων είναι πλέον μόνιμη. Παράλληλα σχεδιάζεται η αναμόρφωση της επικοινωνιακής πολιτικής και προωθείται η ριζική αναμόρφωση της ελληνικής προσέγγισης για τις τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η σύνταξη του Κώδικα Τουριστικής Συμπεριφοράς, τον οποίο ετοιμάζει ο ΕΟΤ και θα απευθύνεται σε ξενοδόχους και γενικότερα σε όσους δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Αναφερόμενος, τέλος, στο θολό παρελθόν των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων ο κ. Λιάσκος επανέλαβε ότι η εταιρεία κινήθηκε στο παρελθόν με θολές διαδικασίες. Προσέθεσε ότι η ΕΤΑ αναδιαρθρώνεται και θα μετονομαστεί, ενώ οι συμβάσεις της επανεξετάζονται για τυχόν παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024