Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΔύσκολη η ενοικίαση Ι.Χ. κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω προβλήματος στο υπουργείο Μεταφορών

Δύσκολη η ενοικίαση Ι.Χ. κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω προβλήματος στο υπουργείο Μεταφορών

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός τουρισμός, εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης […]

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το<...> σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός τουρισμός, εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων Ι.Χ. από το Υπουργείο Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χιλιάδες αθλητές, προπονητές, δημοσιογράφοι, επίσημοι αλλά και απλοί θεατές, έχουν προγραμματίσει να μετακινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για το οποίο έχουν ήδη κάνει κράτηση. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι τουρίστες οι οποίοι θα βρεθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες των κρατήσεων αυτών, πραγματοποιούν την εποχή αυτή το σύνολο των αγορών νέων αυτοκινήτων. Το Υπουργείο Μεταφορών όμως αδυνατεί να εκδώσει πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων Ι.Χ. λόγω ελλείψεως του μετάλλου κατασκευής τους και μέχρι στιγμής δεν αναμένεται παραλαβή νέας παραγγελίας.

Η αδιαφορία αντιμετώπισης του σημαντικού αυτού θέματος από την κυβέρνηση φθάνει στα όρια του παραλόγου. Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, για τους οποίους είχαν καλλιεργηθεί ελπίδες για ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού μετά από τρεις συνεχείς χρονιές στασιμότητας και ύφεσης, η έλλειψη μεθοδικής εργασίας και προγραμματισμού θέτει σε κίνδυνο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, μειώνοντας την συμβολή του κλάδου μας στην επιτυχή οργάνωση των Αγώνων.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση καθώς το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι τεράστιο και θα δημιουργηθεί αρνητική εντύπωση για την αξιοπιστία της χώρας μας.

Ο ΣΤΕΕΑ παράλληλα με την έκφραση αγωνίας, ελπίζει στην ευαισθητοποίηση όλων ώστε να οδηγηθούμε έστω και την τελευταία στιγμή σε μία θετική κατάληξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024