Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ DRV λαμβάνει νομικά μέτρα κατά της Lufthansa

Η DRV λαμβάνει νομικά μέτρα κατά της Lufthansa

Η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας DRV έλαβε νομικά μέτρα κατά της Lufthansa εξαιτίας της διακοπής των προμηθειών των ταξιδιωτικών γραφείων από 1η Σεπτεμβρίου. Η DRV θέλει μια νομική ετυμηγορία για […]

Η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας DRV έλαβε νομικά μέτρα κατά της Lufthansa εξαιτίας<...> της διακοπής των προμηθειών των ταξιδιωτικών γραφείων από 1η Σεπτεμβρίου. Η DRV θέλει μια νομική ετυμηγορία για το εάν η αεροπορική εταιρία μπορεί να αλλάζει τους net ναύλους, ενώ τα υπόλοιπα γραφεία ακολουθούν τις οδηγίες της IATA.

Συγκεκριμένα, ο DRV ισχυρίζεται ότι η Lufthansa δεν μπορεί να ζητάει εμπορικές υπηρεσίες από τους συνεργάτες της, χωρίς να πληρώνει για αυτές. Αλλά καμία νομική απόφαση δεν έχει ληφθεί εδώ και χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία θα πρέπει να συμβιβαστούν με την αρχή του τέλους των προμηθειών.

Το τμήμα διακοπών της TUI, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός με 460 τουριστικά γραφεία και 900 άλλα που δουλεύουν με το σύστημα franchise, έχει ωστόσο θεσπίσει την χρέωση των καταναλωτών – τουριστών από την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να αντιμετωπίσει την μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη της προμήθειας. Έτσι, έχει καθιερώσει ένα σταθερό ποσό ίσο με 5.80 ευρώ και ένα κυμαινόμενο ανάλογα με το ποσό του εισιτηρίου της Lufthansa. Αντίστοιχα, τα γραφεία TLT χρεώνουν 34.80 ευρώ για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια εσωτερικού ή της Ευρώπης, και 52,20 για τα εισιτήρια εκτός Ευρώπης.

Όσον αφορά στα τυπωμένα εισιτήρια, αυτά θα κοστίζουν 8 ευρώ επιπλέον. Τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους θα στοιχίζουν 21 ευρώ, ενώ οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και οι κρατήσεις ξενοδοχείων θα επιβαρύνονται με 12,50 ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024