Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜελετάται η πρόταση για τα γήπεδα γκολφ στην Κύπρο

Μελετάται η πρόταση για τα γήπεδα γκολφ στην Κύπρο

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία τη σύσταση υπουργικής επιτροπής, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Σημερινής`, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εμπορίου, Εσωτερικών, Παιδείας, Συγκοινωνιών και […]

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία τη σύσταση<...> υπουργικής επιτροπής, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Σημερινής`, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εμπορίου, Εσωτερικών, Παιδείας, Συγκοινωνιών και Γεωργίας και Περιβάλλοντος, προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα της δημιουργίας γηπέδων γκολφ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Κύπρο Χρυσοστομίδη “στη σημερινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου δεν υπήρξε συμπληρωμένη πρόταση για λήψη απόφασης”.

Κληθείς να πει κατά πόσο ο υπουργός υπέβαλε πρόταση να μετακληθούν στην Κύπρο από το εξωτερικό εμπειρογνώμονες για να γίνουν κάποιες έρευνες επί του θέματος, ο κ. Χριστοστομίδης ανέφερε ότι “η υπουργική επιτροπή έχει κάθε ευχέρεια και κάθε δικαίωμα να το πράξει”.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Εμπορίου η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παροχή κινήτρου για οικοδόμηση επαύλεων και κατοικιών συνολικής δυναμικότητας 2.500 κλινών σε κάθε επιχειρηματία που θα εξασφαλίσει άδεια για κατασκευή γηπέδου γκολφ.

Το ΕΤΕΚ, όμως, διαφωνεί με την παροχή κινήτρων, διότι, επισημαίνει, η μη βιωσιμότητα των γηπέδων γκολφ δεν οφείλεται αποκλειστικά στην απουσία κινήτρων. Σε δηλώσεις του , ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, κ. Θέμος Δημητρίου, επισήμανε ότι “η κυβερνητική πρόταση αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό διότι παραβαίνει σημαντικά τα ποσοστά δόμησης σε γεωργική ζώνη”. Πρόσθεσε ακόμα ότι “η κυβέρνηση θα πρέπει να στοιχειοθετήσει τους λόγους που την οδηγούν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου”. Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου επισήμανε ότι με την πρόταση αυτή θα επωφεληθούν ορισμένα άτομα.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, κ. Χάρης Λοϊζίδης, ανέφερε ότι “ο σύνδεσμος δεν ενεπλάκη και δεν έχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για το σχέδιο που κατάρτισε το υπουργείο Εμπορίου για την παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν γήπεδα γκολφ”. Τάχθηκε, ωστόσο, ανεπιφύλακτα υπέρ της παραχώρησης κινήτρων, επισημαίνοντας πως με τη δημιουργία των γηπέδων γκολφ σε όλες τις τουριστικές περιοχές θα αναπτυχθεί ο ποιοτικός τουρισμός.

Επεσήμανε παράλληλα ότι “ο σύνδεσμος δεν έχει οποιαδήποτε μελέτη κατά πόσον η δημιουργία 10 – 15 γηπέδων γκολφ θα είναι βιώσιμη για την Κύπρο”.
Τόνισε, όμως, ότι ο ΠΑΣΥΞΕ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας γηπέδων γκολφ με την προϋπόθεση να μην καταστούν κλειστά κλαμπ για τις ξενοδοχειακές μονάδες που θα ανεγερθούν πλησίον των γηπέδων. Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε, τέλος, ότι “δεν έχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για αδιαφάνεια στη διαδικασία καταρτισμού του σχεδίου που ετοίμασε το υπουργείο Εμπορίου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024