Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε ολυμπιακή λειτουργία

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε ολυμπιακή λειτουργία

Σε “Ολυμπιακή λειτουργία” βρίσκεται ήδη ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, έχοντας υποδεχθεί από τις 12 Ιουλίου 2004, περισσότερα από 2.800 μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Για την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση της Ολυμπιακής Οικογένειας, εφαρμόζεται…

Σε “Ολυμπιακή λειτουργία” βρίσκεται ήδη ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, έχοντας υποδεχθεί από τις 12 Ιουλίου 2004, περισσότερα<...> από 2.800 μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Για την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση της Ολυμπιακής Οικογένειας, εφαρμόζεται ένας λεπτομερής επιχειρησιακός σχεδιασμός, σε στενή συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή “Αθήνα 2004”, με ειδικές διαδικασίες διαχείρισης. Οι αφίξεις μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά μέσα στις επόμενες ημέρες και να κορυφωθούν κατά την περίοδο από 8 έως 12 Αυγούστου.

Παράλληλα, σταδιακή αύξηση σημειώνουν τόσο η συνολική επιβατική κίνηση όσο και οι κινήσεις αεροσκαφών. Η 12η Αυγούστου είναι η ημέρα με τις περισσότερες αφίξεις, με συνολικά 818 πτήσεις και 72.000 περίπου επιβάτες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενώ ο συνολικός αριθμός των πτήσεων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου έχει επίσης αυξηθεί, αγγίζοντας τις 21.500, κυρίως λόγω των αυξημένων κινήσεων της Γενικής/Επιχειρηματικής Αεροπορίας. Η υψηλότερη κίνηση της περιόδου αναμένεται ότι θα καταγραφεί στις 30 Αυγούστου (λόγω των μαζικών αναχωρήσεων την επομένη της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων), με 854 πτήσεις και περισσότερους από 78.000 επιβάτες.

Με την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει ως στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής Οικογένειας, διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς το γενικό επιβατικό κοινό. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Δρας Γιάννης Παράσχης το βασικό πνεύμα του αερολιμένα είναι η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του κανονικού επισκέπτη και επιβάτη αφού η Ολυμπιακή Οικογένεια αποτελεί μόλις το 10% της κίνησης του αεροδρομίου. Οι νέες κτιριακές υποδομές του αεροδρομίου, με περισσότερα από 30 κατασκευαστικά έργα, έχουν τεθεί σε λειτουργία, με κυριότερα σημεία αναφοράς:

  • τον Τερματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό,
  • το νέο κτίριο Γενικής/Επιχειρηματικής Αεροπορίας το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των αγώνων για τις αφίξεις των 30 περίπου αρχηγών κρατών και των 180 μελών της ΔΟΕ
  • και το Κτίριο Ταχείας Εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής Οικογένειας που θα βοηθήσει στην ομαλή αναχώρηση των αθλητών στις 30 και 31 Αυγούστου οπότε και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη κίνηση επιβατών αφού θα αναχωρήσουν 8 – 10.000 αθλητές. Το Κτίριο Ταχείας Εξυπηρέτησης που βρίσκεται δίπλα στο παρκινγκ μακρά διαρκείας μπορεί να εξυπηρετήσει 1.000 επιβάτες ανά ώρα (“pre-check in” από το Ολυμπιακό Χωριό) ή 300 επιβάτες ανά ώρα (“check-in” εντός του κτιρίου) σε 14 ελεγκτήρια εισιτηρίων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με ολόκληρη την αεροδρομιακή κοινότητα, δοκιμάσθηκαν και εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες που εκπονήθηκαν προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Αερολιμένα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής.

Οι εγκαταστάσεις διαπίστευσης που βρίσκονται στις αφίξεις του κεντρικού αεροσταθμού μπορούν να εξυπηρετήσουν 2.500 αθλητές, τεχνικούς, δημοσιογράφους, και συνοδούς μέσα σε μια ώρα αφού η διαπίστευση δεν διαρκεί πάνω από 1 λεπτό.

Με αφορμή την είσοδο του Αερολιμένα σε Ολυμπιακή λειτουργία, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κ. van der Meer, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ανθρώπινο δυναμικό της αεροδρομιακής κοινότητας: “Τα μέλη της αεροδρομιακής οικογένειας, προετοιμάστηκαν με αφοσίωση για αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Τώρα, με αίσθημα υπερηφάνειας και προσμονής, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να λάβουν οι επισκέπτες μας την καλύτερη εικόνα από την Ελλάδα, κατά την άφιξη, αλλά και κατά την αναχώρησή τους”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024